Termont na rocker nu ook rapper

Het gaat uitstekend met de muziekcarrière van onze burgervader. Na rocker spelen bij Arquettes, staat hij nu ook te rappen bij Rauw & Onbesproken.

Gentenaars weten dat Daniël Termont als burgemeester oog en oor heeft voor de vele initiatieven in zijn stad. Maar de monden vielen collectief open toen hij vorig jaar opdook als rocker in de videoclip Gutters van de Gentse groep Arquettes. Hij stond er, met zonnebril en knalrode cape, op het podium van de Charlatan, samen met andere Gentse politici. De clip werd intussen meer dan 18.000 keer bekeken.

Termont uitte zich toen als een fan van – de Gentse – rockmuziek, maar wie had kunnen denken dat er ook een rapper in hem schuilt? Want onze burgemeester speelt nu ook een glansrol in een nieuw promofilmpje van het Gentse hiphop-collectief Rauw & Onbesproken.

Op de tonen het lied 9000, een lofzang van Rauw & Onbesproken op Gent, zien we Daniël Termont in de gangen van het stadhuis rappen, opnieuw met zonnebril. Doen ook nog mee, onder andere: Vera Dua, Pascale Platel, Walter De Buck, Luc De Vos, Flip Kowlier, Buffalomascotte Benjamin Bundervoet en bokser Ismael Abdoul.

Naast het ritme

De maker van het filmpje, Manu Dewan (22), zal zich de performance van MC Termont nog lang herinneren. ‘Onze burgemeester moet zowat de grappigste persoon zijn die we gefilmd hebben. Gewoon al uit zichzelf, maar ook al omdat hij er telkens in slaagde naast het ritme te rappen. Hij stond direct te springen toen hij hoorde van het idee. En ik ben als maker zeer trots op het resultaat.’

Termont uitte zich al eerder als fan van Rauw & Onbesproken. Johan Deckmyn van Vlaams Belang stelde zich vorig jaar vragen bij de officiële videoclip van 9000, waarin Gentse jongeren onder leiding van Fatih, een Gentenaar met Turkse roots en de eigenlijke maker van 9000, overal in Gent stickers plakken, onder andere op een politiewagen. Termont antwoordde toen: ‘Deze clip zie ik als goede promotie voor onze stad. Ik snap niet waarom u problemen ziet in jongeren die niet op straat rondhangen, maar zich net creatief bezighouden. Er is nu eens hiphop van Gent en ik kan een dergelijk initiatief dan ook enkel toejuichen. Fatih spreekt trouwens beter Gents dan vele inwoners van Gent.’

Het clipje werd gedraaid als aankondiging voor het optreden van Rauw & Onbesproken op 18 maart in de Culture Club. Het is te bekijken op Youtube (zoek op ‘negenduust’) en op www.gentenaar.be (sgg)
Het Nieuwsblad, aan Gent gebonden

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...