Termont en Peeters verlaten Oogststoet

Dinsdag 2 september vond opnieuw de traditionele vlaaiendinsdag mét de al even traditionele Oogststoet plaats in Oostakker. Het was een bijzondere dag aangezien het de laatste keer was dat de bezieler van de stoet – Roger De Letter – hem organiseerde. Roger is immiddels 80 jaar en laat volgend jaar de organisatie aan anderen over.

Voor de eerste keer in 30 jaar was het echter een stoet die van begin tot einde in de regen doorging. Het regende bijwijlen pijpestelen en de genodigden op de eretribune waren tegen het einde van de stoet dan ook doornat.

Toen bijna op het einde van de stoet met enkele emmers met kaf naar het publiek werd gegooid kwam er heel wat kaf ook in de eretribune terecht. Schepen Peeters zat er bijna volledig onder en ook burgemeester Termont kreeg een deel van de lading te verwerken. Beide heren verlieten daarop de tribune (Termont met een behoorlijk boze blik).

Moesten beide heren in het verleden al enkele keren op de Oogststoet zijn geweest, dan zouden ze weten dat dergelijke dingen daar soms wel gebeuren. Gemeenteraadsleden Gabi De Boever en Johan Deckmyn van het Vlaams Belang lieten het gebeuren echter niet aan hun hart komen en keken (nat en met wat kaf op de kleren) de ganse stoet uit. Daarna gingen ze snel op een warme plek een pintje drinken. Dat hadden ze dan ook wel ruim verdiend!

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...