Strijdbare Marie-Rose

De voorbije dagen trachtten enkele media voor de zoveelste keer ‘meningsverschillen’ binnen het Vlaams Belang te cultiveren en uit te vergroten. Gisterenavond zetten Marie-Rose Morel en partijvoorzitter Bruno Valkeniers – in respectievelijk Phara en Terzake – de spreekwoordelijke puntjes op de ‘i’: het Vlaams Belang is en blijft de enige, sterke en eendrachtige Vlaams-nationale oppositiepartij. Bruno Valkeniers maakte duidelijk dat het Vlaams Belang Marie-Rose Morel absoluut nodig heeft, ook nu ze ‘slechts’ lijstduwer is op de Europese lijst. Zelf zei Marie-Rose eerder al trouw partijmilitant te blijven en “keihard campagne te zullen voeren voor de Europese lijst”. Na diverse lasterartikels in de pers had Marie-Rose – die bij de gemeenteraadsverkiezingen in Schoten met liefst 34,7 procent de hoogste Vlaams Belang-score in Vlaanderen neerzette – al aangegeven dat zij niet wou “dat het Vlaams Belang door de aanhoudende hetze ook maar één stem zou verliezen”.

Speculaties over verborgen agenda’s worden vandaag weerlegd: Marie-Rose Morel lijdt aan baarmoederkanker in een vergevorderd stadium. Haar levenskansen bedragen 10 à 20 procent. In Het Laatste Nieuws toont de politica zich echter – wie had het anders verwacht? – strijdbaarder dan ooit. “Slechts 10 % kans, maar ik zál dit overleven,” zo stelt ze strijdvaardig. “Ik ga mezelf niet isoleren en ben slecht in zelfbeklag. Ik ga mijn dagen niet treurend doorbrengen op de zetel. Daar ben ik – ziek of niet ziek – het type niet voor.” Marie-Rose voegt eraan toe dat ze de komende tijd in de mate van het mogelijke campagne zal blijven voeren voor het Vlaams Belang.

Het worden moeilijke maanden, maar als u het ons vraagt: als iémand het verschil kan maken op karakter en wilskracht, dan is het wel Marie-Rose Morel. Wie haar alvast een hart onder de riem wil steken, kan dat via marie-rose@online.be.

bron: http://www.vlaamsbelang.org

Ook bij ons is het nieuws met verbazing onthaald. Marie-Rose was in onze regio een vaak en graag gezien gast op heel wat manifestaties. De foto is genomen op het familiefeest in Eeklo in september van vorig jaar waar ze volop genoot van de ongedwongen sfeer en de line-dancers.

Namens Vlaams Belang Koepel Gent wensen wij Marie-Rose veel sterkte en een voorspoedig herstel toe.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...