Stad verklaart sluikstorters tot grof wild

Vorig jaar liepen bij Ivago 90 klachten binnen over sluikstorten langs de Groendreef. Dat zijn er een stuk minder dan in 2007, maar de stad wil de buurt definitief van het probleem verlossen. Er komen veel meer controles.

Het was Mireille Van Bellegem, gemeenteraadslid van het Vlaams Belang, die het probleem aankaartte. ‘Nu de vuilniszakken duurder geworden zijn, dreigen de problemen in de omgeving van de Groendreef nog toe te nemen.’

Sluikstorten is in die buurt een oud zeer. Voor de Groendreef ontving Ivago in 2007 128klachten, in 2008 90. Ook dit jaar waren er al zes meldingen van een sluikstort. In de vlakbij gelegen Beukelaarstraat moest Ivago in 2008 32sluikstorten opruimen, een jaar eerder 42.

‘Een structurele oorzaak voor het vele sluikstorten in deze buurt is er niet’, geeft schepen Tom Balthazar (SP.A) toe. ‘Er zijn dan ook geen pasklare oplossingen. De wijkpolitie houdt regelmatig toezicht op de hoek van de Beukelaarstraat en de Klapeksterstraat, maar het is erg moeilijk om storters op heterdaad te betrappen.’

De stad en Ivago werken aan een actieplan met meer controles op de zogenaamde ‘sluikstort-hotspots’. ‘De omgeving van de Groendreef is er daar een van’, gaat Tom Balthazar verder.

‘Als de nieuwe gemeenschapswacht een feit is, zullen wij eerst vijf dagen sensibiliseren onder meer via een mobiel anti-sluikstortbord. De vijf volgende dagen schakelen we de politie in. Wij hopen op die manier de buurt bewust te maken dat sluikstorten echt niet kan.’ (dih)
dhg
Het Nieuwsblad, regio Gent

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...