Sp-a slaakt noodkreet

Schepen Temmerman vraagt Vera Dua ten huwelijk

Open brief van sp.a schepen Karin Temmerman aan Vera Dua is in feite een noodkreet. Het Vlaams Belang is er helemaal niet over verbaasd dat sp.a schepen Karin Temmerman die zich probeert te profileren om bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar lijsttrekster te zijn, in een open brief een soort politiek huwelijksaanzoek formuleert t.o.v. Vera Dua: voorzitster van groen!.

De bedoeling: een gemeenschappelijke verkiezingslijst van sp.a en groen!. Karin Temmerman die de meest links-radicale is van alle sp.a kopstukken in Gent (het feit dat zij de primeur voor deze open brief voorbehouden heeft aan de krant “De Morgen”, die al bij al niet zoveel lezers bij ons heeft, spreekt boekdelen in dit verband.) beseft immers maar al te goed dat spijts de messianistische dimensie die progressief en dus weldenkend Vlaanderen toekent aan uittredend burgemeester Beke en spijts de voortdurende goed nieuwsshow die het stadsbestuur meer dan regelmatig in de Gentse media probeert op te voeren, de prognoses inzake de verkiezingsuitslagen er voor haar partij veel minder rooskleurig uitzien dan officieel wordt beweerd. Het welles-nietesspelletje rond het al dan niet deelnemen van Beke aan die verkiezingen, spreekt ook boekdelen in dit verband .

Kortom Temmerman voelt de hete adem van het Vlaams Belang in haar nek en haar initiatief van vandaag is er, in tegenstelling met wat ze beweert, helemaal niet opgericht om samen met groen! een links programma in Gent te verwezenlijken maar moet geïnterpreteerd worden als een noodkreet die ongeveer als volgt luidt: “laat ons samen optreden want anders zal er na 2006 van de linkse macht in Gent niet veel overblijven”.

Francis Van den Eynde
Voorzitter gemeenteraadsfractie Vlaams Belang Gent

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...