Smiley-logo voor wzc Zonnebloem te Zwijnaarde

OCMW-fractievoorzitter Christian Bauwens is verheugd te kunnen melden dat woonzorgcentrum Zonnebloem te Zwijnaarde vandaag het ‘Smiley’-logo ontving.

Een welgemeende proficiat voor de doorgezette inspanningen van de ganse Zonnebloem-ploeg, is hier dan ook op zijn plaats.

Hierna volgen enkele hoogtepunten uit de officiële OCMW-persmededeling.

Woonzorgcentrum (WZC) Zonnebloem is de eerste OCMW-dienst in Gent die samen met Sodexo het Smiley-logo voortaan als troef mag gebruiken. Bovendien is Zonnebloem ook pas het tweede woonzorgcentrum in Gent die deze eer te beurt valt. De smiley is een label van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) om aan te tonen dat de keuken volledig in orde is met alle strenge normen van de voedselveiligheid.

OCMW Gent en Sodexo werken in WZC Zonnebloem al vier jaar samen om een goede en evenwichtige voeding te bereiden voor de bewoners met hun specifieke noden. De woonzorgcentra van OCMW Gent dragen kwaliteit, ook in de voeding, hoog in het vaandel. Een goede keuken creëert namelijk een belangrijk gevoel van huiselijkheid. Ook voor de bewoners gaat de liefde door de maag!

De smiley is een zelfklever die aantoont dat de keuken een geloofwaardig systeem van hygiëne toepast. Het FAVV reikt dit kwaliteitslabel uit. Elke smiley draagt een uniek identificatienummer en is drie jaar geldig.

Op 15 april 2009 gebeurde de audit in de keuken van WZC Zonnebloem. Tijdens deze audit werd nagegaan of zij daar de wetgeving op het gebied van voedselveiligheid en traceerbaarheid goed naleven. De keuken voldeed aan alle strenge eisen en kreeg daarom de Smiley toegekend.

Deze smiley is voor alle OCMW- en Sodexo-medewerkers uit WZC Zonnebloem een erkenning voor de geleverde inspanningen en de dagelijkse inzet om de gezondheid van de bewoners te waarborgen.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...