Rockboot te koop

Het doek over de rockboot Basilea is gevallen. De vzw is in vereffening gegaan en de vereffenaar gaat de boot tegen een zo gunstig mogelijke prijs van de hand proberen te doen.

Dat vernam Johan Deckmyn (VB) maandag in de gemeenteraad van schepen van Jeugd Mathias De Clercq (Open Vld). De Basilea is een zeventig jaar oud Duits passagiersschip dat tien jaar geleden in Gent aanmeerde.

Bedoeling was om er een drijvend muziek- en jeugdcentrum van te maken, met repetitielokalen en een concertzaal voor 600 tot 800 mensen. Pech achtervolgde de initiatiefnemers en begin dit jaar maakte de vzw Vaarwater dat er nog eens 1 miljoen euro extra nodig was om de boot helemaal in orde te krijgen. De diverse overheden die al ongeveer 1 miljoen in de boot hadden gepompt, waren daartoe niet bereid. “De algemene vergadering heeft daarop beslist de vzw in vereffening te laten gaan”, aldus De Clercq. “Jeugdorganisaties Democrazy, Lejo en Jes hebben hun ontslag ingediend als lid van de raad van bestuur. De vereffenaar gaat nu alle goederen, waaronder de boot verkopen om alle schulden te delgen.”

De Clercq voegde er nog aan toe dat de stad haar centen gaat proberen te recupereren. “Het gaat om een 123.000 euro plus 35.000 euro die door de dienst Cultuur ter beschikking is gesteld.” De Vlaamse Gemeenschap stopte half miljoen euro in de Basilea.HDR
Gazet van Antwerpen, Waasland

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...