Receptie Vlaams Belang Koepel Gent is schot in de roos!

Karim Van Overmeire zet als lijsttrekker de bakens uit voor de komende verkiezingen
Nieuwe voorzitter Vlaams Belang Jongeren Gent wordt aan leden voorgesteld

Op zondag 18 januari ’09 was het opnieuw verzamelen geblazen in het Biljarthuis in Wondelgem. Daar organiseerde het Vlaams Belang Koepel Gent nu al voor de tweede keer een eigen nieuwjaarsreceptie. Gastspreker op deze receptie was Vlaams Parlementslid Karim Van Overmeire, lijsttrekker voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen.

Januari is traditioneel een drukke maand, zeker wat nieuwjaarsrecepties betreft. Toch kwam er in Wondelgem meer dan 250 man opdagen, een onverhoopt succes !

Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn verwelkomde als Gents koepelvoorzitter het talrijk opgekomen publiek en schetste kort de sterke dynamiek van het Vlaams Belang in Gent tijdens 2008. Deckmyn verwees hierbij naar diverse acties en initiatieven van het voorbije jaar en bracht ook hulde aan de stevige en hard werkende ploeg militanten en mandatarissen die hiervan aan de basis lagen.

De publiekstrekker van de dag was uiteraard Karim Van Overmeire, die als lijsttrekker de komende maanden hét boegbeeld van het Vlaams Belang in Oost-Vlaanderen is.  Voor dit Aalsters parlementslid, met Gentse wortels, is de inzet van de verkiezingen van 7 juni ’09 bijzonder groot en is het belangrijk dat die dag de Vlaming massaal voor het Vlaams Belang kiest.  “Het Vlaams Belang is immers de enige partij die ondubbelzinnig kiest voor een onafhankelijk Vlaanderen, voor meer veiligheid en voor minder vreemdelingen!”, stelde hij onomwonden.  Een boodschap die bij het enthousiaste publiek duidelijk niet in dovemansoren viel.

Op de Gentse nieuwjaarsreceptie mocht het Vlaams Belang ook de nieuwe voorzitter van de Gentse Vlaams Belang Jongeren (VBJ), Marina Van den Berghe, verwelkomen. Hiermee hebben de Gentse VBJ voor het eerst een vrouwelijke voorzitter en zij bracht meteen een warme oproep tot de aanwezige jongeren om de rangen te vervoegen (zie foto in eerste bijlage).

De receptie van het Vlaams Belang Koepel Gent werd dan ook over de volledige lijn een schot in de roos. Er kwam niet alleen veel volk opdagen (zie overzichtsfoto in tweede bijlage), we mochten er ook opnieuw kennis maken met heel wat nieuwe gezichten. Dit belooft voor de komende verkiezingen!

Bijlage 1Bijlage 2

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...