Reactie op persartikel ’Reuzenkippen in De Vijvers’

Vlaams Belang Koepel Gent wenst te reageren op het artikel dat vandaag verscheen in Het Nieuwsblad “Reuzenkippen neergestreken in De Vijvers”.

OCMW Gent huldigt op donderdag een nieuw kunstwerk in te Ledeberg, in het woon- en zorgcentrum De Vijvers. Het kunstwerk bestaat uit drie grote polyester kippen die elk een naam meekregen: Dotty, Karootje en Belgische kip. Deze laatste kip is beschilderd met de kleuren van de Belgische vlag.

OCMW voorzitter Versnick beweert dat dit een statement is van de bewoners, die zich zorgen maken over de toekomst van het land. Zonder in discussie te gaan of dit wel zo is (vele bewoners zijn meer Vlaams- dan Belgisch gezind), vinden we het niet kunnen dat een kunstwerk gemanipuleerd wordt om een politieke boodschap te verspreiden, in een neutraal woon- en zorgcentrum. De bouw van dit woon- en zorgcentrum werd bovendien gerealiseerd door strikt Vlaamse subsidies (VIPA).

Een Vlaamse haan kan misschien toegevoegd worden aan het kunstwerk? Wij zijn geen vragende partij daar we de politieke neutraliteit van rusthuizen nastreven.

In bijlage vindt u het artikel waarvan sprake. Hierna volgt het enige mediabericht als reactie op onze persmededeling.

Gent: Belgische kip zorgt voor beroering
De ’Belgische kip’ in het woon- en zorgcentrum De Vijvers van het OCMW zorgt voor beroering. Oppositiepartijen CD&V, VB en N-VA vinden dat het om een politiek statement gaat dat niet thuishoort in een OCMW-rusthuis.

Volgens OCMW-voorzitter Geert Versnick (Open Vld) wilden de rusthuisbewoners met het kunstwerk hun bezorgdheid uiten over het voortbestaan van België.

“Een OCMW-rusthuis moet politiek neutraal zijn en openstaan voor iedereen, ongeacht hun politieke, religieuze of filosofische overtuiging. Het past dus niet dat de OCMW-voorzitter dit project aangrijpt om een politieke boodschap te verspreiden. Er zitten in De Vijvers ongetwijfeld ook senioren met een uitgesproken Vlaamse overtuiging”, aldus de drie oppositiepartijen.
HDR Publicatie: Gazet van Antwerpen / Waasland Publicatiedatum: 20 maart 2008

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...