Racistisch geweld in Lokeren

Steek- en vechtpartijen, overvallen, aanrandingen, drugs. Het gaat van kwaad naar erger in Lokeren.

Zaterdag schoot een verpleger nog een allochtone tiener neer omdat hij zich bedreigd voelde door drugsdealende ‘jongeren’. En dinsdagnamiddag werd een lerares door een allochtone knaap in elkaar geslagen. Het slachtoffer is … de echtgenote van de Lokerse hoofdcommissaris van de politie. De vrouw was na haar werk terug afgezakt naar de school om documenten op te halen. Aan de schoolpoorten stonden er wat allochtone jongeren die haar de weg versperden. Op de vraag of ze even door kon, werd ze uitgescholden voor ‘hoer’.

Kristien De Brauwer reageerde niet op de provocaties, maar toen ze wat later weer buiten kwam, kreeg ze het opnieuw aan de stok met de jongeren. En opnieuw werd ze uitgemaakt: “Hoer en uw moeder is een hoer”.

Deze keer liet de vrouw zich dat niet zomaar zeggen. “Ik vroeg hem of hij zijn gedrag niet racistisch vond, of hij alstublieft zijn fiets wou verplaatsen en wat zijn manier van handelen over zijn eigen opvoeding zei”… En toen zat het spel op de wagen. De lerares kreeg een vuistslag pal in het gezicht. Na een tweede klap heeft ze de dader teruggeslagen en daarna begon die als een gek op haar in te slaan en te trappen. Ook nadat ze al op de grond lag. De arme vrouw begrijpt nog altijd niet wat haar overkwam en vooral waaróm het haar overkwam. Omdat ze de vrouw van een gekende politieman is? Zou kunnen.

Maar er is meer. Heel wat allochtone jongeren worden niet graag terecht gewezen. En al helemààl niet door een vrouw. Dat volstaat om de korte lontjes van die heetgebakerde knapen in vuur en vlam te zetten…

In Lokeren wachten ze intussen bang af wat komen gaat. Maar waar maken ze zich eigenlijk zorgen over?
Tommeke Barman en co hebben al laten weten dat ze in de stad een concert voor ‘verdraagzaamheid’ gaan houden.
En Jozef De Witte heeft meteen zijn multiculturele vredestroepen gemobiliseerd om paal en perk te stellen aan het racisme van allochtone jongeren. Probleem opgelost.
Grapje… Maar dat had u al begrepen.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...