Provincie verkoopt huizen aan Abdijschool

De provincie gaat drie herenhuizen aan de oude Abdijschool in Dendermonde verkopen. “De panden staan leeg, zijn niet verhuurd en op middellange termijn kunnen we er niks mee aanvangen. De verkoopsdossiers liggen klaar”, zegt gedeputeerde voor Patrimonium Peter Hertog (sp.a).

Dendermonde

Hertog werd in de provincieraad door VB-fractieleider Tanguy Veys aan de tand gevoeld over het provinciaal patrimoniumbeleid. Dat heeft volgens Veys meer weg van een wanbeleid. “Zoals de kaarten nu liggen, moet de provincie tussen 2007 en 2009 bijna 150.000 euro aan leegstandtaks betalen.”

Hertog stelde dat hij met een zware erfenis uit het verleden kampte, die niet in een handomdraai op te lossen is. “Soms zijn er ook andere partijen bij betrokken, die mee moeten willen. Neem het huis Thuybaert in Lokeren. Wij willen dat ruilen voor het oude politiekantoor en er nog een bedrag bovenop leggen. Maar de gemeente verkiest een openbare verkoop omdat ze denkt dat die meer zal opbrengen.”

In Gent zit de provinciale administratie verspreid over een achttal locaties. “Dat is niet te doen. Optimalisatie leidt in dit geval onvermijdelijk tot centralisatie. In het Provinciaal Administratief Centrum aan het Zuid of een andere plek. De deadline voor heel deze operatie is 2012, op het einde van deze legislatuur.” HDR
Gazet van Antwerpen / Waasland

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...