Provinciaal bestuur Vlaams Belang Oost-Vlaanderen geïnstalleerd: belangrijke inbreng uit de regio Gent-Eeklo

Vermits de vroegere arrondissementele kiesomschrijvingen tot één provinciaal kiesdistrict omgevormd zijn, heeft het Vlaams Belang zijn structuren hieraan aangepast. Gevolg daarvan is dat de partij nu ook in Oost-Vlaanderen een provinciaal bestuur geïnstalleerd heeft. Dit uiteraard met het oog op een versterking van de werking teneinde de gemeente –en provincieraadsverkiezing van 2006 zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden. Dan komt immers voor het Vlaams Belang zowel de clash om Gent als een doorbraak in een behoorlijk aantal gemeenten buiten de stad.

Deze nieuwe provinciale structuur brengt tevens met zich mede dat er een beter overleg komt rond een aantal cruciale dossiers uit onze streek. Denken we bijvoorbeeld maar aan de haven van Gent en de verkeersproblematiek in een regio, die pal in het hart van de Vlaamse ruit ligt. De inbreng van Gent-Eeklo in dit nieuwe bestuur valt zeker niet te onderschatten.

De voorzitter is Geert Goubert, 64 jaar en medewerker aan de Arteveldehogeschool in Gent. Hij is woonachtig in Heusden – Destelbergen en kandideerde op 13 juni 2004 voor het toenmalige Vlaams Blok, wat voor ophef zorgde in de Arteveldehogeschool.

Verder zetelen in het provinciaal bestuur:
Partijbestuurslid Francis Van den Eynde, Federaal Volksvertegenwoordiger en fractievoorzitter in de Gentse gemeenteraad.
Regiovoorzitter Gent-Eeklo Johan Deckmyn, Vlaams Volksvertegenwoordiger en Gents gemeenteraadslid, die penningmeester wordt.
Regiobestuurslid Marc Heyndrickx, provincieraadslid en gemeenteraadslid in Merelbeke.
De secretaris van het provinciebestuur wordt Geert Neirynck, gemeenteraadslid in Lovendegem en secretaris van de regio Gent-Eeklo.

Maken verder van het bestuur deel uit:
Frans Wymeersch, Vlaams Volksvertegenwoordiger uit Sint-Niklaas, die ondervoorzitter wordt.
Karim Van Overmeire, partijbestuurslid en Vlaams Volksvertegenwoordiger uit Aalst.
Guy D’Haeseleer, Federaal Volksvertegenwoordiger uit Ninove.
Julien Libbrecht, regiovoorzitter Aalst – Oudenaarde (Lede).
Bruno Stevenheydens fractievoorzitter provincieraad Oost-Vlaanderen en regiovoorzitter Dendermonde – Sint-Niklaas (Beveren).
Roland De Geest, plaatsvervangend partijraadslid uit Hamme.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...