’Pierke Pierlala’ sleept VB voor rechtbank

Luk De Bruyker sleept het Vlaams Belang voor de rechtbank omdat die partij tijdens de nieuwjaarsreceptie op het Sint-Baafsplein een kalender verspreidde, met op de cover een cartoon van Pierke Pierlala.

Gent De rode streep en de bollen op de hoed van Pierke Pierlala zijn vervangen door het sp.a-logo. De Bruyker reageert furieus. “Ik maak er een punt van om boven de partijpolitiek te staan. Ik laat me door niemand recupereren. Het Vlaams Belang misbruikt mijn beeltenis. Ik voel me gepakt in mijn eer. Dit krijgt een staartje voor de rechtbank.”

Johan Deckmyn, voorzitter van de Vlaams Belang Koepel Gent, is niet onder de indruk. “De beeltenis is een cartoon en daar is niets verkeerd mee. Wij zijn het beu dat Pierke Pierlala zogezegd politiek neutraal is, maar te pas en te onpas zijn afkeer voor het Vlaams Belang uitschreeuwt. We geven hem gewoon een koekje van eigen deeg. Pseudorebel Pierke is in onze ogen niets anders dan een marionet van het Gentse politieke regime. De hofnar van de meerderheid, zeg maar. Toch vreemd dat iemand die zo graag de spot drijft met anderen niet kan verdragen dat er eens met hem wordt gelachen.” HDR
Gazet van Antwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...