Persmededeling: Vlaams Belang op de bres voor veilig openbaar vervoer

Veiligheid ook prioriteit op De Lijn!

Reeds langer dan vandaag staat het Vlaams Belang in Gent op de bres voor een veiliger openbaar vervoer. Vorige maand nog interpelleerde gemeenteraadslid Ortwin Depoortere de burgemeester over het rapport dat De Lijn in haar bezit heeft in verband met de onveilige routes van de bussen en trams. Toen wou De Lijn deze lijst niet openbaar maken, naar eigen zeggen om de burgers niet te verontrusten.

Voor het Vlaams Belang Koepel Gent is het recent incident waarbij een kankerpatiënte brutaal werd lastiggevallen op een hermelijntram de druppel die de emmer doet overlopen. De partij is het grondig oneens met De Lijn dat dergelijke incidenten het daglicht niet mogen zien en is het ook oneens met het Gentse stadsbestuur dat wel ageert tegen acties van het Vlaams Belang, maar de kop in het zand steekt als het over de veiligheid gaat van de Gentenaars.

Het Vlaams Belang Koepel Gent heeft daarom vandaag, maandag 25 mei ’09 om 16u00 tijdens het spitsuur, actie gevoerd aan de tram- en bushaltes op het Woodrow Wilsonplein. Met een spandoek en in een open brief (zie bijlagen) werden door de actievoerders de mistoestanden op het openbaar vervoer aangeklaagd en tegelijk de alternatieven van het Vlaams Belang naar voor geschoven: een lik-op-stuk-beleid waarbij de angst van kamp verandert (van de hardwerkende Vlaming naar de brutale crimineel). Deze actie kon op veel sympathie bij de gebruikers en bij het personeel van De Lijn rekenen.

Het Vlaams Belang staat immers ook in Gent op de bres voor een veilig openbaar vervoer.

Johan Deckmyn
Voorzitter Koepel Gent

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...