Persmededeling i.v.m. sluiting postkantoor Oostakker

Minister Vervotte bevestigt in de Kamer dat het postkantoor van Oostakker de deuren sluit. Gisterenmiddag werd minister Vervotte in de Kamer door Francis Van den Eynde, volksvertegenwoordiger van het Vlaams Belang, aan de tand gevoeld m.b.t. de sluitingsplannen van het postkantoor te Oostakker.

Van den Eynde voerde aan dat dit kantoor niet alleen de Gentse deelgemeente Oostakker, maar ook de drie kanaaldorpen Mendonk, Sint-Kruis-Winkel en Desteldonk bedient. Hij voegde eraan toe dat het kantoor ook ten dienste staat van de belangrijke bedrijven uit de Gentse haven- en kanaalzone.
Dit alles mocht niet baten. De minister bevestigde dat De Post bij haar plannen blijft. De sluiting zal plaatsvinden zodra er een middenstander bereid gevonden wordt om een zogenaamd postpunt open te houden.


Van den Eynde vroeg waarom deze plannen zolang geheim gebleven waren. Het is immers pas begin oktober dat het Vlaams Belang hiervan toevallig op de hoogte werd gebracht en de zaak in de openbaarheid bracht. Minister Vervotte gaf een zeer merkwaardig antwoord, het Gentse stadsbestuur zou namelijk al op 19 juni van een en ander op de hoogte gebracht zijn.
Francis van den Eynde zal in de gemeenteraad vragen hoe het komt dat het Gentse stadsbestuur deze informatie aan de bevolking onthield.

Johan Deckmyn
Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent

Uit Het Laatste Nieuws van 22 oktober:
Minister bevestigt sluiting postkantoor
Het postkantoor in Oostakker sluit zodra er een middenstander gevonden wordt die een postpunt kan openen. Dat bevestigde minister Vervotte in de Kamer aan Francis Van den Eynde (VB). Dat dit postkantoor niet alleen Oostakker, maar ook enkele belangrijke havenbedrijven én de drie kanaalgemeenten bedient, bleek geen argument te zijn om te open te houden. Volgens Vervotte zou het Gentse stadsbestuur al in juni op de hoogte zijn geweest van de plannen om het kantoor te sluiten. Nochtans raakte dat nieuws pas onlangs bekend. (VDS)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...