Parkeerbedrijf = zakkenvullers

Socialisten en Liberalen kloppen geld uit de zakken van de Gentenaars
Vlaams Belang voert parkeerkaart-actie op donderdag 22 januari ’09

 


Sinds oktober 2008 is een nieuwe parkeertariefregeling van kracht gegaan in Gent. In het centrum moet je nu op straat tot middernacht betalen in plaats van tot 19 uur. Wie een avondje wil stappen in de ‘Kuip van Gent’, moet nu betalen om de auto te parkeren. Dit versterkt het gevoel van heel wat inwoners uit de randgemeenten dat ze naast hun boodschappen, nu ook ’s avonds niet meer met de wagen naar Gent kunnen komen. Dit kan het wegtrekken van winkels uit het centrum alleen maar versterken, vooral de horecazaken die moeten leven van die mensen.

Daarenboven klaagden vele handelaars steen en been omdat nét de middenstanders in Gent de volle pot van 10 euro dienden te betalen om een dag hun auto kwijt te kunnen in de stad.
Ook de boetes bereikten ongeziene hoogtes. De boetes zijn immers opgetrokken van 20 euro naar 25 euro.

Intussen – een druppel op een hete plaat – verlaagde schepen Temmerman het langparkeren met de helft, maar dan moet iedereen wel een zogenaamd pep-toestel (‘persoonlijke elektronische parkeermeter’) kopen ter waarde van 100 euro voor 20 volle dagen. Maar ook dat vinden de middenstanders (én vele pendelende werknemers) – volkomen terecht overigens – nog steeds een vorm van extra belasting.

Voor het Vlaams Belang is het duidelijk dat dit asociaal beleid van het SP.A/VLD-bestuur een halt moet worden toegeroepen. Om de Gentenaars duidelijk te maken dat er alternatieven bestaan voor het huidige “anti-auto”-pestbeleid, pakt het Vlaams Belang uit met een nep-parkeerkaart waar via 5 concrete actiepunten een alternatief wordt geboden om Gent terug bereikbaar te maken voor iedereen (zie bijlage).

Het Vlaams Belang blaast donderdag 22 januari om 19.30 uur verzamelen aan de door de stad Gent belegde info-avond aan het Buurtcentrum ‘Dampoort’, Doornakkerstraat 52 te Sint-Amandsberg om de aanwezigen dit pamflet te overhandigen. In de komende weken zullen de nep-parkeerkaarten verder worden verdeeld aan de drukste invalswegen en parkings.

Johan Deckmyn
Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent

Voor meer informatie kunt u Johan Deckmyn bereiken op GSM  0476/26.97.38.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...