Oppositie klaagt enthousiasme van deputatie aan

Vlaams Belang vergeleek de deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen met de familie Planckaert. «Voor beiden geldt de slogan ‘We zijn goe bezig!’, maar is dat ook zo?», zegt Tanguy Veys van Vlaams Belang. Groen!-fractieleiders vond dat de deputatie eerder leek op het orkest van de zinkende Titanic. «Zij bleven ook doorspelen en deden alsof er niets aan de hand was», aldus Jan Fiers van Groen!.

Groen! vindt dat de provincie moet kiezen en niet langer alleen de kaart van de regio als logistiek centrum van Europa moet spelen. «Het kost handenvol geld aan logistieke ondersteuning en de return naar tewerkstelling en economische meerwaarde is nihil», zegt Jan Fiers. «Waarom richt u geen leerstoel André Denys op aan de UGent of de Vlerick School voor Management rond duurzaam ondernemen of groene economie. Wordt voortrekker in groen energie, investeer in zonnepanelen en passiefhuizen», vindt Fiers.

Volgens Tanguy Veys voert de provincie teveel prestigeprojecten en wordt een fiscaal beleid gevoerd dat niet gunstig is voor de Oost-Vlaming. «De Oost-Vlaamse belastingbetaler hoest in 2009 3,49 miljoen euro meer op dan in 2008. Volgens de deputatie gaat het louter om een indexatie, maar het blijft ene royale stijging in deze barre tijden», aldus Tanguy Veys.(BDW)
Het Laatste Nieuws / Gent-Wetteren-LochristiGent-Eeklo-Deinze
Vlaamse Ardennen-Denderstreek-Waasland

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...