Oost-Vlaamse gezinsdag een succes!

Alles samen een 300-tal Vlaams Belangers woonden vandaag de Oost-Vlaamse gezinsdag bij in Gent

Kinderanimatie, 2 langsnuittrucks, cava-stand van de Vlaams Belang Jongeren, propagandastands van alle regio’s, een friettent en vooral een goed gevulde tent op het Laurentplein.

Vanaf 11.00 verwelkomde een dixielandorkestje in de druilerige regen de eerste bezoekers die vooral rond de stand van Egmont vertoefden, waar het boek van Filip Dewinter als zoete broodjes over de toonbank ging. Dat Dewinter zelf het boek kwam voorstellen, had daar veel mee te maken.

Dewinter zelf werd ondervraagd door provincieraadslid en islam-kenner Marc Joris voor zo’n 150 geïnteresseerden. Dewinter kon bij die gelegenheid de inhoud van het door de grote handels verbannen boek herhalen: de islam is in Europa aan een opmars bezig door aanhoudende immigratie en hoge nataliteit. De traditionele partijen kijken toe hoe met petrodollars uit Saoedi-Arabië er hier een islam gepredikt wordt die onze waarden als inferieur en verwerpelijk ziet. Hij gelooft dan ook niet in een Westerse versie van de Islam want die religie houdt letterlijk vast aan de Koran en verandert alleen als God dat wil… ‘Inch’ Allah’.

Het middaggedeelte werd op gang geschoten door Bart Van Genth die een greep deed in het Nederlandstalige muziekrepertoire. Daarop kregen de dames het podium: Gerda Van Steenberge ondervroeg jonge kandidates uit de drie regio’s: Sabrina Dessein uit Maldegem, Ilse Crassaerts uit Lebbeke en Veronique Lenvain uit Brakel. De dames praatten over de campagne, politiek en gezin en vooral over wat 7 juni zou brengen en alle drie waren ze overtuigd dat het Vlaams Belang sterk voor de dag zou komen.

In Gent ook een primeur: de ‘Forza’s’ uit Ninove gaven hun eerste optreden. Stevige rock. Maar het zal niet vaak voorvallen dat een Volksvertegenwoordiger even overtuigd de drums als zijn tegenstanders bespeelt: Guy D’haeseleer gaf het beste van zichzelf bij versies van ondermeer ‘Someone, Somewhere’, ‘Lieve kleine Piranha’ en ‘Keep on rocking in the free world’. Heel wat aanwezigen, waaronder nationaal voorzitter Valkeniers, konden het optreden zeker smaken.

Onmiddellijk daarop volgde de meeting met zo’n 250 toehoorders. Johan Deckmyn bewees alvast heel wat vorderingen te hebben gemaakt in het speechen, zelfs in de moeilijke tijden van de campagne. Hij haalde fors uit naar Gents burgemeester Termont die zich meer druk maakt over de actie van het Vlaams Belang – die er kwam toen na het incident waar 3 agenten werden neergestoken door een psychiatrische patiënt, de politie de schuld kreeg – maar zich minder druk maakt over de verschillende schietincidenten in Gentse wijken. Daarnaast haalde Deckmyn ook uit naar de CD&V die Veli Yüksel ééntalig Turkse pamfletten laat verspreiden in Gent. Vele tientallen jaren Vlaamse Beweging worden eventjes vlot onder de mat geveegd en het signaal is duidelijk: men moet zich niet aanpassen in Vlaanderen. Goe bezig, die Tsjeven!

Oost-Vlaams lijsttrekker Karim Van Overmeire wees op het grote belang van de komende weken: een zeer groot deel van de kiezers weet vandaag niet wat te kiezen. Het Vlaams Belang rekent dan ook niet op de mediashows maar op de vele honderden mandatarissen, kaderleden en sympathisanten om de laatste drie weken – 24 uur op 24 volgens Van Overmeire – op de baan te gaan, te folderen, … kortom: het Vlaams Belang gaat vol in de campagne want … dit is ons land!

Lijsttrekker voor Europa Frank Vanhecke hield een begeesterende slotspeech, waar hij eerst uithaalde richting de traditionele partijen die in het Europees Parlement een rapport goedkeurden waarin er miljoenen immigranten in het vooruitzicht worden gesteld. Vandaag komen er in dit land 100.000 nieuwe vreemdelingen binnen. Daarnaast haalde hij ook uit naar de partijen die per sé België in stand willen houden, wetens en willens dat Vlaanderen niks meer te winnen heeft in die staat. Het Vlaams Belang zegt al 30 jaar hetzelfde, maar het blijft nog steeds actueel: België heeft geen meerwaarde meer en moet verdwijnen.

Onder een daverend applaus werden de aanwezige kandidaten op het podium geroepen om een fles streekbier te ontvangen.

Het Vlaams Belang heeft in Gent bewezen dat er binnen de partij een frisse wind is en dat er hoopvol uitgekeken wordt naar 7 juni en verder. En afsluiten kan ook niet anders dan door alle medewerkers te bedanken voor hun inzet vrijdag en zaterdag maar ook doorheen gans de campagne. Dat zal altijd het verschil zijn met de andere partijen: onze militanten gaan nog steeds door het vuur voor hun partij en …óns land!

Johan Deckmyn, voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent

(zie bijlage voor een panoramische sfeerfoto)Vlaams Belang vlagt
Opschudding, gisterochtend aan het stadhuis toen de schepenen daar naar binnen stapten en vaststelden dat er zowat aan hun voordeur, op het Braunplein, allemaal vlaggen waren uitgehangen van het Vlaams Belang.

Erger nog: er waren gisterochtend – terwijl de stadhuisbevolking erop stond te kijken – nog mensen bezig om extra vlaggenmasten op te trekken en er nóg vlaggen bij te hangen.

En om de verbijstering helemaal compleet te maken: het waren stadsarbeiders die dat deden. Insubordinatie!

Een paar boze telefoontjes later kwam de aap uit de mouw. Het Vlaams Belang houdt vandaag zaterdag een Familiedag in Gent. Die zou oorspronkelijk plaatsvinden op het Braunplein, maar werd uiteindelijk verplaatst naar het Laurentplein. Voor die Familiedag wilde de partij vlaggen uithangen, maar op de openbare weg is dat een taak voor de stadsdiensten. De VB’ers hadden hun vlaggen afgegeven, maar blijkbaar was de wijziging van locatie niet helemaal goed doorgegeven.

Zodat het even leek alsof de revolutie had plaatsgevonden. Wat dus niet het geval is.

Overigens: vandaag hangt er een regenboogvlag aan het stadhuis, voor de Belgian Lesbian and Gay Pride. Dat is geen vergissing.(tod)
Het Nieuwsblad, AAN GENT GEBONDEN, 16 mei 2009

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...