Meerderheid chanteert oppositie

Tijdens de gemeenteraadszitting van 23 juni schorste burgemeester Termont rond 23.30 u de vergadering om overleg te plegen met de diverse fracties over de gemeenteraadszitting van 25 juni.

De meerderheid kon er immers niet voor zorgen dat zij met voldoende mensen aanwezig konden zijn bij het aanvang van de zitting. Indien dat niet gebeurt dan is na een kwartier de zitting geheven en zat de meerderheid bijgevolg met een probleem omdat ze nog een heel aantal punten op de agenda hadden staan.

Het is echter niet de taak van de oppositie om de meerderheid te depanneren, wanneer zij niet in aantal kunnen zijn. De oppositiepartijen weigerden bijgevolg voor het quorum te zorgen.

De burgemeester liet zich dan maar van zijn kleine kant zien en chanteerde de oppositie door te stellen dat als zij niet voor de meerderheid zouden zorgen, de vergadering gewoon zou doorgaan tot een heel stuk in de nacht (vermoedelijk tot in de vroege uurtjes).

De oppositie pikte dit niet en verliet uit protest de gemeenteraadszaal, en de SP.a en VLD haspelden op een drafje de verdere agenda af. De grote verdedigers van de democratische vrijheden lieten bijgevolg zien dat de democratie, als het hen goed uitkomt, even opzij kan worden gezet…

In bijlage vind je de persmededeling die het Vlaams Belang n.a.v. deze zaak verstuurde.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...