Media, ze zijn weer goed bezig

Wie dacht dat er met de omvorming van Vlaams Blok naar Vlaams Belang er een einde zou komen aan de mediaboycot tegen Vlaams Belang-Gent, is er aan voor de moeite. Twee pareltjes van zwijgzaamheid over het Vlaams Belang wil ik u niet onthouden.

Eergisteren (13/12) was er het nieuws op de regionale zender AVS. Daarin zat er een uitgebreid stuk over de Koninklijke Academie voor Taal- en Letterkunde. Minister Van Cultuur Bert Anciaux wil het gebouw voor 3 miljoen euro verkopen en de academie naar Antwerpen verhuizen. Hiertegen is er heel wat politiek verzet gerezen, wat AVS ook meldde. Maar gek genoeg werd het nieuwsbericht afgesloten met de zin: “De CD&V heeft de kwestie geagendeerd op de volgende gemeenteraad.”

Hallo? Zijn we nog wakker, daar bij AVS? Het was niemand minder dan het Vlaams Belang die de kwestie eerst geagendeerd heeft aan de gemeenteraad door middel van een motie. Dat kan trouwens iedereen zien aan de volgorde van de agenda van de eerstkomende gemeenteraad. Een ander bewijs dat het Vlaams Belang wel degelijk de sprint in deze zaak heeft aangetrokken, is de commissie Cultuur van het Vlaams Parlement. Het was ook daar het Vlaams Belang dat het initiatief nam en de minister van Cultuur een vraag om uitleg stelde.

AVS zal toevallig iets over het hoofd gekeken hebben, zeker? Maar het is niet alleen AVS. Vandaag is De Gentenaar aan de beurt. In dat krantje staat een artikel over het feit dat de commissie Welzijn van de gemeenteraad niet kon worden afgewerkt omdat de meerderheid niet in aantal was en de oppositie om die reden opstapte. De oppositie in dit geval, het Vlaams Belang. En wat lezen we… “Toen de leden van de CD&V-oppositie de de commissie verlieten,(…)” Hallo, De Gentenaar? Even een kleine oppositiepartij vergeten? Toen we de laatste keer telden was het Vlaams Belang nog de grootste oppositiepartij in Gent. Met de Vlaamse Parlementsverkiezingen eindigden we zelfs op een zucht van de grootste partij. Maar dat telt voor de media blijkbaar allemaal niet. Er is niet echt veel veranderd.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...