Lezersbrief aan De Gentenaar

Waarde redactie, in een lezersbrief naar uw krant bevestigt kunsthistoricus Dirk Laporte dat het idee om van de kerk aan de Blaisantvest een moskee te maken wel degelijk komt van mensen uit de kabinetten van de schepenen Van Rouveroij en Temmerman. Toen ik het stadsbestuur hieromtrent interpelleerde, werd dit nochtans met veel klem ontkend.

Ik denk te mogen stellen dat het Dirk Laporte is die gelijk heeft. Verschillende mensen uit de betrokken wijk hebben mij na mijn interpellatie immers laten weten dat zij het plan door kabinetsmedewerkers van het college hadden horen naar voor brengen. Ook de webstek van Samenlevingsopbouw Gent (voormalig Riso) zou hier van gewag gemaakt hebben.

In de gegeven omstandigheden kan ik dus niet anders dan deze zaak opnieuw in de gemeenteraad aan te kaarten. Ik meen immers te weten dat de mensen uit de omgeving en vooral deze die in de betrokken gemeenschap actief zijn, de Maria-Gorettikerk liever niet tot moskee zien omgebouwd worden.

Met vriendelijke groeten

Francis Van den Eynde
Voorzitter Vlaams Belang gemeenteraadsfractie Gent

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...