Kritiek op budget provincie

De begrotingsbesprekingen in de provincieraad zijn aangevat. De twee oppositiepartijen in de provincie Groen! en Vlaams Belang, hebben alvast geen hoge pet op van het budget 2008 dat ter bespreking op tafel ligt. Groen! heeft het te licht bevonden naar inhoud toe. Vlaams Belang vindt het te zwaar als het op de belastingdruk aankomt.

«Er worden weinig nieuwe zaken gepland, de oogst aan initiatieven of nieuwe beleidspunten is veel te mager. De deputatie bestudeert, onderzoekt en bekijkt, maar daar blijft het bij», zegt Groen!-fractievoorzitter Jan Fiers. «Het nieuwe budget is niet sociaal, duurzaam en coherent genoeg.»

Vlaams Belang bekritiseert de stelling van de bestendige deputatie dat er geen belastingverhoging is. «Oost-Vlaanderen heeft nu al de hoogste provinciale belastingdruk en het komende jaar gaat een groot deel van de inkomsten naar de afbetaling van de leningen die in de voorbije legislatuur werden aangegaan. En de belastingen zullen de komende jaren toch stijgen», volgens Tanguy Veys, «omdat ze worden geïndexeerd.» (BDW)
Het Laatste Nieuws, Gent-Eeklo-Deinze, Gent-Wetteren-Lochristi, Vlaamse Ardennen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...