In gans Gent geen plekje om met de wagen te leren rijden!

In heel wat gemeenten is er een plek voorzien waar leerling-autobestuurders vrij kunnen oefenen. Veel komt daar niet bij kijken: een witte streep of stoeprand en enkele verplaatsbare hekkens volstaan reeds om manoeuvres te kunnen uitvoeren.

Dergelijke oefenterreinen bestaan wel in Gent, maar dan als eigendom van autorijscholen waar betaald voor moet worden. Een hoekje op een openbare parking zou dus vooral de minder kapitaalkrachtige leerling-chauffeurs van dienst kunnen zijn. Nu dienen Gentenaars maar al te vaak uit te wijken naar omringende gemeenten zoals Lochristi (naast het politiekantoor), waar wel een oefenplaats voorzien is.

Toen gemeenteraadslid Kristina Colen van het Vlaams Belang eind 2003 haar vroeg om ook in Gent een oefenterrein in te richten, antwoordde schepen Temmerman dat ze dit in overweging wou nemen en dat ze haar diensten de opdracht zou geven dit te onderzoeken.

Uit het antwoord dat Kristina Colen gisteren tijdens het vragenuurtje van de gemeenteraad van diezelfde schepen ontving, blijkt nu dat de betrokken diensten hiervoor geen enkel geschikt plekje hebben gevonden! Sterker nog: “De mensen trekken zich wel uit de slag”, voegde Temmerman hier nog aan toe.

Het Vlaams Belang is dan ook zeer teleurgesteld omdat deze kleine moeite blijkbaar voor het college teveel was. Daar goed leren rijden echter van levensbelang kan zijn, zal Kristina Colen op dit dossier blijven hameren.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...