Huldiging laureaten project IKOOK

‘IKOOK’ levert negen hulpkoks af
Gentse hulpkoks doen ‘Mijn Restaurant’ verbleken
Het project IKOOK is al aan zijn tweede editie toe en kende vandaag een nieuwe apotheose: negen cursisten ontvingen het attest van hulpkok-zaalmedewerker en reeds vier van hen kunnen aan de slag in hun nieuwe functie.

IKOOK werd opgestart in een samenwerkingsverband tussen OCMW Gent, het Centrum voor Volwassenenonderwijs van de Stad Gent, VDAB en Horeca Vorming Vlaanderen, met de bedoeling mensen uit de kansengroepen tot hulpkok-zaalmedewerker op te leiden. Gezien dit knelpuntberoepen zijn, kan men werkelijk spreken van een win-win situatie.

Vele personeelsleden van de stad en het OCMW genoten de voorbije maanden van een middagmaal bereid en opgediend door de cursisten. Gaandeweg zag men de vorderingen die gemaakt werden en wie geen maaltijd nuttigde aan het Anseelepleintje, hoorde steevast in de wandelgangen dat het eten zeer goed was!

De Vlaams Belang-fractie wenst de afgestudeerde cursisten alle succes in hun nieuwe carrière!
De verzamelde pers legde ook vandaag de glunderende gezichten van de laureaten hulpkoks-zaalmedewerkers vast.

In de media verscheen hieromtrent het volgende:


‘IKOOK’ levert negen hulpkoks af

Werklozen kunnen in Gent voortaan een opleiding tot hulpkok of zaalpersoneel volgen. Het project IKOOK ontstond vanuit een samenwerking tussen VDAB, OCMW, stad Gent, Horeca Vlaanderen en Leerpunt.

In de horeca is er steeds een tekort aan geschoold personeel, zo blijkt. In Gent alleen al zijn er nog altijd 100 vacatures in de horeca. IKOOK werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. 68 werkzoekenden toonden interesse. Zestien van hen mochten de opleiding volgen, maar slechts negen hebben die ook afgemaakt. Zij kregen gisteren hun diploma. Eén van hen, Gunther Goedertier, was er niet. Hij is al aan de slag bij niemand minder dan Guy Van Cauteren in ’t Laurierblad in Berlare. Ook Fidan Tekgul vond al werk, en dat bij De Witte Leeuw op de Graslei.(VDS)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi, 6 mei 2009

Gentse hulpkoks doen ‘Mijn Restaurant’ verbleken

Negen Gentenaars die werkloos waren, kregen gisteren hun diploma van hulpkok of zaalmedewerker. Een paar van hen hebben inmiddels een job. Een van gediplomeerden was er niet, want hij is al aan het werk in de keuken van ’t Laurierblad, bij topkok Guy Van Cauteren. ‘De meeste kandidaten van Mijn Restaurant zouden verbleken bij wat jullie kunnen’, zei OCMW-voorzitter Versnick tijdens de prijsuitreiking.

Fidan Tekgül, een Turkse jonge mama, getuigde dat de cursus niet gemakkelijk was. ‘Vooral in het begin was het keihard. De combinatie van de lessen met mijn leven als mama en echtgenote was moeilijk. Maar ik hield vol, ik behaalde mijn diploma en nu heb ik al werk, in De Witte Leeuw aan de Graslei. Schitterend.’

Schepen Mathias De Clercq toonde zich in de wolken over het initiatief dat werkzoekenden op weg helpt en hij riep op om de krachten te bundelen. Schepen Rudy Coddens riep de gediplomeerden op om vooral ook verder te studeren.

Voorzitter De Bouw van Horeca-Vlaanderen riep de cursisten op om vol te houden. ‘In de horeca werken is als een marathon lopen. De eerste periode is moeilijk, maar daarna went het. Het blijft keihard werken!’ (RM)
Het Nieuwsblad, Aan Gent gebonden, 6 mei 2009

‘IKOOK’ levert negen hulpkoks af
Gentse hulpkoks doen ‘Mijn Restaurant’ verbleken
Het project IKOOK is al aan zijn tweede editie toe en kende vandaag een nieuwe apotheose: negen cursisten ontvingen het attest van hulpkok-zaalmedewerker en reeds vier van hen kunnen aan de slag in hun nieuwe functie.

IKOOK werd opgestart in een samenwerkingsverband tussen OCMW Gent, het Centrum voor Volwassenenonderwijs van de Stad Gent, VDAB en Horeca Vorming Vlaanderen, met de bedoeling mensen uit de kansengroepen tot hulpkok-zaalmedewerker op te leiden. Gezien dit knelpuntberoepen zijn, kan men werkelijk spreken van een win-win situatie.

Vele personeelsleden van de stad en het OCMW genoten de voorbije maanden van een middagmaal bereid en opgediend door de cursisten. Gaandeweg zag men de vorderingen die gemaakt werden en wie geen maaltijd nuttigde aan het Anseelepleintje, hoorde steevast in de wandelgangen dat het eten zeer goed was!

De Vlaams Belang-fractie wenst de afgestudeerde cursisten alle succes in hun nieuwe carrière!
De verzamelde pers legde ook vandaag de glunderende gezichten van de laureaten hulpkoks-zaalmedewerkers vast.

In de media verscheen hieromtrent het volgende:


‘IKOOK’ levert negen hulpkoks af

Werklozen kunnen in Gent voortaan een opleiding tot hulpkok of zaalpersoneel volgen. Het project IKOOK ontstond vanuit een samenwerking tussen VDAB, OCMW, stad Gent, Horeca Vlaanderen en Leerpunt.

In de horeca is er steeds een tekort aan geschoold personeel, zo blijkt. In Gent alleen al zijn er nog altijd 100 vacatures in de horeca. IKOOK werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. 68 werkzoekenden toonden interesse. Zestien van hen mochten de opleiding volgen, maar slechts negen hebben die ook afgemaakt. Zij kregen gisteren hun diploma. Eén van hen, Gunther Goedertier, was er niet. Hij is al aan de slag bij niemand minder dan Guy Van Cauteren in ’t Laurierblad in Berlare. Ook Fidan Tekgul vond al werk, en dat bij De Witte Leeuw op de Graslei.(VDS)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi, 6 mei 2009

Gentse hulpkoks doen ‘Mijn Restaurant’ verbleken

Negen Gentenaars die werkloos waren, kregen gisteren hun diploma van hulpkok of zaalmedewerker. Een paar van hen hebben inmiddels een job. Een van gediplomeerden was er niet, want hij is al aan het werk in de keuken van ’t Laurierblad, bij topkok Guy Van Cauteren. ‘De meeste kandidaten van Mijn Restaurant zouden verbleken bij wat jullie kunnen’, zei OCMW-voorzitter Versnick tijdens de prijsuitreiking.

Fidan Tekgül, een Turkse jonge mama, getuigde dat de cursus niet gemakkelijk was. ‘Vooral in het begin was het keihard. De combinatie van de lessen met mijn leven als mama en echtgenote was moeilijk. Maar ik hield vol, ik behaalde mijn diploma en nu heb ik al werk, in De Witte Leeuw aan de Graslei. Schitterend.’

Schepen Mathias De Clercq toonde zich in de wolken over het initiatief dat werkzoekenden op weg helpt en hij riep op om de krachten te bundelen. Schepen Rudy Coddens riep de gediplomeerden op om vooral ook verder te studeren.

Voorzitter De Bouw van Horeca-Vlaanderen riep de cursisten op om vol te houden. ‘In de horeca werken is als een marathon lopen. De eerste periode is moeilijk, maar daarna went het. Het blijft keihard werken!’ (RM)
Het Nieuwsblad, Aan Gent gebonden, 6 mei 2009

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...