Hoofddoekverbod in de provincie

Open VLD vraagt ook hoofddoekverbod voor provinciepersoneel. Open VLD dient in de provincieraad van Oost-Vlaanderen een voorstel in om hoofddoeken te verbieden voor provinciepersoneel. Onder druk van Vlaams Belang legt Open VLD tijdens de raadszitting van woensdag 16januari een amendement ter stemming voor. Daarin vraagt de partij om een verbod op ’alle uiterlijke kentekenen van religieuze, levensbeschouwelijke, filosofische, ideologische of politieke aard’. Het verbod zal enkel gelden voor personeelsleden die in contact staan met het publiek, net zoals het eerder werd goedgekeurd door de Gentse gemeenteraad.SP.A kondigt nu al aan het amendement van Open VLD te verwerpen. ’Wij zijn tegen een verbod en er is bij de provincie helemaal geen probleem. Dat Open VLD toch een voorstel indient, is voor hun rekening’, zegt fractieleider Melissa Van der Haeghen. (dih)
Publicatie: Het Nieuwsblad / Leuven-HagelandBrugge-OostkustOostende-WesthoekKempenEeklo-DeinzeMechelen-LierAntwerpen-Gent en rand-LimburgWaaslandDenderRoeselare-Tielt-IzegemKortrijk-Waregem-MenenBrussel-NoordrandPajottenlandOudenaarde-Wetteren

Hoofddoek verdeelt meerderheid provincieraad
GENT Open VLD dient in de provincieraad een voorstel in om hoofddoeken te verbieden voor personeelsleden die in contact komen met publiek. Daar is alvast coalitiepartner SP.A niet mee opgezet. De Oost-Vlaamse provincieraad volgt het voorbeeld van de Gentse gemeenteraad. Onder druk van Vlaams Belang legt Open VLD tijdens de volgende raadszitting van woensdag 16januari een amendement ter stemming voor. Daarin vraagt de partij om een verbod op ’alle uiterlijke kentekenen van religieuze, levensbeschouwelijke, filosofische, ideologische of politieke aard’. Het verbod zal enkel gelden voor personeelsleden die in contact staan met het publiek. Daarmee tekent er zich een breuk af tussen de coalitiepartners Open VLD, CD&V en SP.A. In naam van alle meerderheidspartijen had eerste gedeputeerde Alexander Vercamer (CD&V) tijdens de provincieraad van november nog verklaard dat er zich geen problemen stelden en dat er geen expliciet hoofddoekenverbod moest komen. Omdat Vlaams Belang daarop een voorstel in die zin indiende, kon Open VLD niet anders dan een tegenvoorstel doen. SP.A kondigt nu al aan het amendement van Open VLD te verwerpen. ’Wij blijven bij onze houding van november’, zegt fractieleider Melissa Van der Haeghen. ’Wij zijn tegen een verbod en er is bij de provincie helemaal geen probleem. Dat Open VLD toch een voorstel indient, is voor hun rekening.’ CD&V heeft zijn standpunt nog niet bepaald. Dat gebeurt tijdens de fractievergadering volgende week woensdag. (dih)
Publicatie: Het Nieuwsblad / Dender

Hoofddoekverbod in provincieraad
Open VLD dient in de provincieraad een voorstel in om hoofddoeken te verbieden voor personeelsleden. GENT De Oost-Vlaamse provincieraad volgt het voorbeeld van de Gentse gemeenteraad. Onder druk van Vlaams Belang legt Open VLD tijdens de raadszitting van woensdag 16januari een amendement ter stemming voor. Daarin vraagt de partij om een verbod op ’alle uiterlijke kentekenen van religieuze, levensbeschouwelijke, filosofische, ideologische of politieke aard’. Het verbod zal enkel gelden voor personeelsleden die in contact staan met het publiek. Daarmee tekent er zich een breuk af tussen de coalitiepartners Open VLD, CD&V en SP.A. In naam van alle meerderheidspartijen had eerste gedeputeerde Alexander Vercamer (CD&V) tijdens de provincieraad van november nog verklaard dat er zich geen problemen stelden en dat er geen expliciet hoofddoekenverbod moest komen. Omdat Vlaams Belang daarop een voorstel in die zin indiende, kon Open VLD niet anders dan een tegenvoorstel doen. SP.A kondigt nu al aan het amendement van Open VLD te verwerpen. ’Wij blijven bij onze houding van november’, zegt fractieleider Melissa Van der Haeghen. ’Wij zijn tegen een verbod en er is bij de provincie helemaal geen probleem. Dat Open VLD toch een voorstel indient, is voor hun rekening.’ (dih)
Publicatie: De Standaard / Vlaams-Brabant/BrusselOost-VlaanderenLimburgWest-VlaanderenAntwerpenNationaal

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...