Heibel rond les Fientje Moerman

GENT Gewezen Vlaams minister Fientje Moerman (Open VLD) staat vandaag voor de klas en dat is niet naar de zin van Vlaams Belang-provincieraadslid Tanguy Veys. Volgens hem doet de provincie, die de lezing organiseert, hiermee aan partijpolitiek.

120 leerlingen uit het vijfde en zesde jaar van de Sint-Bavohumaniora luisteren vandaag in de provincieraadzaal naar een ontbijtlezing van Fientje Moerman. Het onderwerp is onderwijs en wetenschap, een thema waar het Vlaams parlementslid in haar beleid als federaal en Vlaams minister altijd de klemtoon op gelegd heeft. De organisatie gaat uit van het Oost-Vlaamse Informatiepunt Europa Direct. En daarom kan het volgens Tanguy Veys niet dat een politica als spreker optreedt.

‘Ik zie geen verband met partijpolitiek’, reageert de bevoegde gedeputeerde Marc De Buck (Open VLD). ‘Het is niet omdat Fientje Moerman toevallig tot dezelfde politieke strekking behoort als ik, dat ik aan positieve discriminatie moet doen.’

‘Het is toch niet omdat ik politica ben dat ik geen spreekbeurt zou mogen geven’, treedt Fientje Moerman hem bij. ‘Deze week stond Vlaams minister-president Kris Peeters toch ook voor een aula vol studenten. Ik zal het hebben over onderwijs en wetenschap. Daar is helemaal niets partijpolitiek aan.’ (dih)
Het Nieuwsblad / Regio Gent

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...