Heibel in provincieraad

Het zat er gisteren in de provincieraad bovenarms op tussen het Vlaams Belang en de meerderheidspartijen. Aanleiding was de samenstelling van het bureau van de raad waarin het Vlaams Belang het moest stellen met één vertegenwoordiger op vijftien beschikbare plaatsen.

Het bureau van de provincieraad is het orgaan dat instaat voor de algemene organisatie van de raad. Naast voorzitter Marc Lootens (SP.A) maken ook de vijf fractievoorzitters Hilaire Liebaut (CD&V), Johan Beke (VLD), Melissa Van der haeghen (SP.A), Tanguy Veys (Vlaams Belang) en Jan Fiers (Groen!) er deel van uit.

De negen andere plaatsen werden gisteren verdeeld onder leden van de meerderheidspartijen CD&V, VLD en SP.A. Daar was het Vlaams Belang allerminst mee opgezet. In het verleden werden de zitjes in het bureau min of meer evenredig verdeeld. In dat geval had Vlaams Belang naar eigen zeggen recht op drie vertegenwoordigers. Het voerde gisteren dan ook een amendementenslag tegen de nieuwe samenstelling van het bureau, maar moest uiteindelijk toch tevreden zijn met één vertegenwoordiger. (dih)
Het Nieuwsblad, Gent en rand

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...