Habsburgers kennen werkelijk geen schaamte

De Habsburgers komen op 7 februari weer naar Gent voor een herdenkingsmis in de Sint-Michielskerk ter ere van de zalig verklaarde keizer Karel van Oostenrijk, de grootvader van prins Lorenz, die ook aanwezig zal zijn.

Op 9 januari 1999 huwde de kleindochter van zalige Karel, Catharina von Habsburg, in de Sint-Michielskerk. Ze hield toen een groot trouwfeest in het Vleeshuis.

“Als blijk van dankbaarheid beloofden de Habsburgers toen 50.000 euro te schenken als bijdrage in de restauratie van dit gebouw”, herinnerde Mireille Van Bellegem (VB) maandag in de gemeenteraad. “Heeft de keizerlijke familie haar woord gehouden of was dit een loze huwelijksbelofte? Nu staan ze hier weer. Hoeveel gaat dit societygebeuren de stad kosten? En hebben ze ook nu weer iets beloofd aan het stadsbestuur?”

Burgemeester Danil Termont (sp.a) antwoordde dat een milde gift van de Habsburgers is uitgebleven, dat er deze keer geen beloftes zijn gemaakt en dat de kostprijs beperkt blijft tot het inzetten van zes politiemensen.

“Iets beloven en het niet doen. De Habsburgers kennen werkelijk geen schaamte”, reageeerde Van Bellegem. HDR
Gazet van Antwerpen – Waasland

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...