Graslei mooiste en vuilste plekje van de stad

‘Schriklicht’ tegen wildplassers op Graslei

Op zonnige dagen blijft het afval- en overlastprobleem op Graslei en Korenlei voor velen een doorn in het oog.

In de gemeenteraadscommissie bestempelde Vlaams Belang-raadslid Geert De Jaeger de locatie gisteren als een oord des verderfs waar jongeren joints opsteken, de alcohol rijkelijk laten vloeien en elke dag een vuilnisbelt achterlaten. Bram Vandenkerckhove van Groen! vindt het nog steeds een prachtige locatie, maar stoort zich aan het feit dat de jongerenverzamelplaats dikwijls eindigt in een stort.

Burgemeester Daniël Termont zegt dat de locatie een aandachtspunt is voor het stadsbestuur. «We proberen nog meer te sensibiliseren en te controleren en wanneer inbreuken gepleegd worden zal de politie nog sneller optreden,» aldus Termont. Sinds 1 april werden al 15 gemeentelijke administratieve sancties uitgeschreven wegens wildplassen, nachtrumoer, een loslopende hond en openbare dronkenschap. (BDW)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi


‘Schriklicht’ tegen wildplassers op Graslei
Wildplassers aan de Graslei riskeren binnenkort een onaangename verrassing: in plaats van in het geniep en in het donker hun gevoeg te doen in het Hazewindstraatje (naast de Post Plaza), zullen ze plots in het volle licht staan.

‘Dat straatje wordt geplaagd door wildplassers’, gaf burgemeester Daniël Termont (SP.A) toe, naar aanleiding van een vraag van Vlaams Belang-gemeenteraadslid Geert De Jaeger over de overlast op de Graslei. Toch doet de politie al inspanningen om een en ander te beteugelen, zei de burgemeester. Zo zijn er sinds begin april al acht wildplassers op heterdaad betrapt. ‘Onze fietsbrigades houden daar ook geregeld toezicht op. Daarnaast willen we nog duidelijker de weg wijzen naar de openbare toiletten in de omgeving.’

Voor het Hazewindstraatje, waar het probleem het meest tastbaar is – ruikbaar, zelfs – heeft de stad een originele oplossing in petto. ‘We willen daar een schrikverlichting installeren, die aanfloept als de wildplassers daar het steegje in stappen. Als ze dan toch willen wildplassen, moeten ze dat doen in het zicht van iedereen.’ (tod)
Het Nieuwsblad, regio Gent, 21 mei 2008

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...