Gezocht: eigenaar van Terdonkplein

Van wie is dit plein?

’We weten eigenlijk echt niet wie de eigenaar is van het Terdonkplein, wij als stad Gent of de Vlaamse Gemeenschap’, moest schepen van Mobiliteit Karin Temmerman (SP.A) op de gemeenteraad toegeven aan Wis Versyp (Vlaams Belang).

Die laatste had gevraagd waarom de parking aan het Terdonkplein ontoegankelijk is gemaakt met betonblokken. ’Daardoor moeten de mensen daar, vlakbij een bocht, op straat parkeren. Dat is ronduit gevaarlijk’, zei Versyp. ’We zijn naar het kadaster gegaan, maar ook daar is niet duidelijk terug te vinden onder wie het Terdonkplein valt’, zei Temmerman.’
De stadsdiensten stellen overigens dat zij zeker die betonblokken daar niet hebben geplaatst.’ De schepen beloofde een en ander verder uit te zoeken. (tod)
Het Nieuwsblad – Gent en rand – TERDONK


Van wie is dit plein?
Gent Het Terdonkplein, vlak bij Doornzele, is eigendom van de overheid, maar niemand weet van wélke overheid. Volgens schepen Karin Temmerman behoort het de stad Gent toe, volgens de administratie Wegen en Verkeer is het van hen.

Raadslid Wis Versyp (VB) vroeg of op het plein geen parkeerplaatsen konden komen en of de betonblokken konden verdwijnen. «De stadsdiensten weten niet waar de blokken vandaan komen. In het verleden zijn er blijkbaar nogal wat slordigheden gebeurd, waardoor we nu niet altijd weten wie over welke gronden zeggenschap heeft», antwoordde Temmerman. «Aan de Oude Dokken hebben we een gelijkaardige situatie. We proberen nu uit te vissen wie het bij het rechte eind heeft.» (JCG)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi


Gezocht: eigenaar van het Terdonkplein
Mysterie in de Gentse haven. Niemand weet wie de eigenaar is van het Terdonkplein: de stad Gent of de Vlaamse Gemeenschap. Gent

Wis Versyp (VB) vroeg in de gemeenteraad waarom het parkeerterrein aan het Terdonkplein is afgesloten met betonblokken. “Voertuigen moeten daardoor op de rijbaan parkeren, met zeer gevaarlijke toestanden tot gevolg. Wie heeft die betonblokken daar geplaatst?”

Schepen van Mobiliteit Karin Temmerman (sp.a) moest het antwoord schuldig blijven. “We weten niet onder wiens bevoegdheid het Terdonkplein valt. Zelfs een bezoek aan het kadaster bracht geen uitsluitsel. Het enige wat we zeker weten is dat de stad die betonblokken daar niet geplaatst heeft.”
Gazet van Antwerpen, Waasland, 28-02-2008

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...