Gent culturele hoofdstad van Vlaanderen maar … 6daagse heeft voorrang op kunsttentoonstelling

Bij wijze van persmededeling volgt de vraag die Vlaams Belang gemeenteraadslid  Wis Versyp vandaag bij hoogdringendheid voor de gemeenteraad van maandag indient.
Ze heeft betrekking op het feit dat tijdens de Gentse 6daagse de parking van het Sint-Pietersplein voorbehouden is voor  supporters van wielerwedstrijden en er nergens parkeerplaats voorzien werd voor de  bezoekers van de tentoonstelling van Vlaamse wandtapijten die op dit ogenblik in de Sint Pietersabdij plaatsvindt.

Vraag bij hoogdringendheid van gemeenteraadslid Wis Versyp

Donderdagavond vond in de Sint-Pietersabdij de opening plaats van de tentoonstelling “Vlaamse wandtapijten…” De Sint-Pietersparking ligt er voor de deur.

Tijdens de zesdaagse wordt de Sint-Pietersparking blijkbaar volledig voorbehouden voor de bezoekers van het Kuipke.
Aan personen die geen parkeertoelating van de zesdaagse konden voorleggen werd systematisch de toegang tot de parking geweigerd.
Zo ook aan de bezoekers aan de tentoonstelling!
Hen werd gezegd maar een plaatsje te gaan zoeken in de omliggende straten, of naar de Zuidparking te rijden. In gans de wijde buurt is in die omstandigheden geen enkele parkeerplaats meer te vinden, en de Zuidparking ligt toch echt niet vlakbij.

Noch op de webstek van de stad Gent, noch op de webstek van het parkeerbedrijf wordt dit bekend gemaakt.

Vanaf vrijdag is de tentoonstelling open, diezelfde problemen zullen zich dus nog een paar dagen stellen. Zeker voor wie van buiten Gent komt, en zelfs voor een Gentenaar is dit geen aangenaam onthaal!

– Is het stadsbestuur zich van deze situatie bewust?
– In de Sint-Pietersparking zijn 700 plaatsen. Het moet toch mogelijk zijn een honderdtal plaatsen vrij te houden voor bezoekers van de tentoonstelling.
– Zal daar zo vlug mogelijk een oplossing aan gegeven worden?


In de media verscheen het volgende hierover:

Zesdaagse parkeert Sint- Pietersplein vol

Door de Zesdaagse is het dezer dagen zowat onmogelijk om nog vrije parkeerplaatsen te vinden onder het Sint-Pietersplein, en dat terwijl daar net de prestigieuze tentoonstelling van start gaat over Vlaamse Wandtapijten. Gemeenteraadslid Wis Versyp van het Vlaams Belang klaagt dat aan. Volgens Versyp is de parking volledig voorbehouden voor bezoekers van de Zesdaagse.

‘Dat laatste klopt niet’, reageert het Parkeerbedrijf. ‘De Zesdaagse-organisatoren hebben inderdaad parkeerplaatsen gereserveerd voor hun gasten, maar het gaat om slechts – afhankelijk van de dag – tussen de 300 en 400 plaatsen. Dat is zowat de helft van de parking. Maar sinds enkele maanden is de bezettingsgraad van de parking Sint-Pieters aan het stijgen, en staan er overdag 450auto’s en meer geparkeerd. Als je dat combineert met die reservaties en met het feit dat veel andere Zesdaagsebezoekers hun auto er stallen, kom je inderdaad tot een parking die voortdurend volzet is.’

Of het Parkeerbedrijf volgend jaar nog zo veel parkeerplaatsen zal vrijhouden voor reservaties bij evenementen is zeer de vraag. Het huidige systeem zal in ieder geval worden geëvalueerd. (tod)
Het Nieuwsblad / Regio Gent, 22 november 2008


Nieuw reglement voor populaire parking onder Sint-Pietersplein

De ondergrondse parking op het Sint-Pietersplein in Gent wordt populairder, dus voert schepen Temmerman een nieuw reglement in. VB-raadslid Wis Versyp merkte op dat de parking volzet was tijdens de Zesdaagse, terwijl de stad ook een tentoonstelling in de Sint-Pietersadbij hield rond Vlaamse wandtapijten. Voor de museumbezoekers was het lang zoeken naar parkeerplaats. «Er zijn 700 plaatsen in de ondergrondse parking. De organisatoren van de tentoonstelling brachten het parkeerbedrijf één dag voor de opening op de hoogte en daardoor konden geen extra plaatsen meer gereserveerd worden», zegt Temmerman. «De helft van de plaatsen was al voorbehouden voor de Zesdaagse. Nu was er een shuttlebus van het plein naar het Kuipke, dat kan ook naar andere parkings in de stad. Dat zullen we nu telkens overleggen met alle organisatoren rond het Sint-Pietersplein. De parking wordt populairder, overdag zijn al ruim 400 plaatsen ingenomen. Grote aantallen reserveren kan niet meer.»(JCG)
Het Laatste Nieuws / Gent-Wetteren-Lochristi, 26 november 2008

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...