Geen hoofddoekenverbod in provincie

Er komt geen hoofdoekenverbod voor het provinciepersoneel. Sterker nog: het is gisteren zelfs niet tot een debat gekomen in de provincieraad. In tegenstelling tot de Gentse gemeenteraad is de meerderheid (CD&V, Open Vld en sp.a) eensgezind: «Er zijn geen problemen. En als er problemen komen, lossen we het op met de bestaande reglementering», klonk het. In de Gentse gemeenteraad zijn de Open Vld en CD&V wel gewonnen voor een verbod.

Tanguy Veys (Vlaams Belang) diende een motie in waarin werd gevraagd naar een verbod op het dragen van ideologische, levensbeschouwelijke, religieuze en politieke symbolen voor al het provinciepersoneel. Hij verwees zelf naar de Gentse gemeenteraad waar volgens zijn inschatting een meerderheid van de raadsleden gewonnen was voor die stelling. Maar eerste gedeputeerde Alexander Vercamer kreeg de meerderheid van de raad achter zijn stelling, dat er nu en in de toekomst naar een voorzichtige neutraliteit wordt gestreefd.

verschil

Er is een groot verschil tussen de standpunt van CD&V en Open Vld in de gemeente- en de provincieraad. «Noem ons misschien pragmatischer of diplomatischer», zegt Johan Beke, liberaal fractievoorzitter in de provincie. Bij CD&V-Gent wou voorzitter Mieke Van den Berghe niet reageren op de houding van CD&V in de provincie. «Ik wist eerlijk gezegd zelfs niet dat de hoofddoeken op de agenda stond van de provincieraad.» (BDW)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...