Geen aanhoudingsbevel voor voortvluchtige

Wel nog OCMW-steun

Geen internationaal aanhoudingsmandaat voor mannelijke helft van het Gentse Bonnie & Clyde-stel. Een paar weken geleden werd Gent geteisterd door een reeks overvallen die zich allemaal in een zeer korte tijdspanne voordeden.

De verdachten, een paar waarvan de mannelijke helft van Algerijnse oorsprong is en de vrouwelijke uit Nederland komt, kregen de bijnaam Bonnie & Clyde toen ze een paar dagen later op één avond drie opeenvolgende carjackings in Damme pleegden. Daarna vluchtte het koppel naar Algerije. De vrouw, Bonnie dus, heeft zich inmiddels aangegeven bij de Belgische ambassade in Algiers en werd teruggevlogen. De man, Clyde, die zijn carriere begon als druggebruiker en –handelaar en daarna een aantal overvallen pleegde op kruidenierszaken, warenhuizen enz, zit nog steeds in zijn land van oorsprong.

Vandaag ondervroeg volksvertegenwoordiger Francis Van den Eynde minister van Justitie Laurette Onckelinx hierover. Zijn belangrijkste vraag was en is of er een internationaal aanhoudingsmandaat tegen de mannelijke helft werd uitgeschreven. Onckelinx antwoordde dat er een internationaal aanhoudingsmandaat op naam van de vrouw was.

Toen Francis Van den Eynde aandrong om te weten of er ook één was ten overstaan van haar mannelijke kompaan Jelloul Selini, weigerde de minister hierop te antwoorden omdat zij plots van mening was dat zij geen informatie moest geven over ‘een persoonlijk dossier’. Zij wou ook niet bevestigen of de bankrekening van de betrokkene ondertussen geblokkeerd is.

Uit een en ander kan alleen maar worden geconcludeerd worden dat er geen internationaal aanhoudingsmandaat voor Selini bestaat, wat echt niet pleit voor de efficiëntie van de Belgische justitie. Een toemaatje: Bonnie & Clyde ontvangen intussen nog steeds steun van het Gentse OCMW, nl. een maandelijkse huurtoeslag en een leefloon ten bedrage van 1000 euro.

Voor meer informatie en commentaar kan u terecht bij Francis Van den Eynde op het nummer  0477/426.525

Dimitri Hoegaerts Persverantwoordelijke Kamerfractie

Voorzitter afdeling Gent
Kristina Colen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...