Francis Van den Eynde niet gewenst in openbare rusthuizen en diensten voor thuisvoorzieningen

Op dit ogenblik loopt een stage voor politici georganiseerd door de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten om wat genoemd wordt de “beleidmakers in Brussel” te laten ervaren hoe het eraan toe gaat in een rusthuis, lokaal dienstencentrum of dienst gezinszorg. De bedoeling is dus dat Nederlandstalige, federale en Vlaamse parlementsleden meedraaien in instellingen van openbare ouderen- en thuisverzorging.

Zo was Yves Leterme gisteren aan het werk in een rusthuis van Grimbergen. Ook Francis Van den Eynde had zich als vrijwilliger gemeld om een stage door te brengen in een instelling van de regio Gent-Eeklo. De VVSG liet hem echter zopas weten dat zij de lokale besturen uit de regio hieromtrent aangesproken heeft maar dat deze allemaal beslist hebben hem niet als stagiair te kunnen ontvangen.

Conclusie: men heeft blijkbaar niet zoveel hulp nodig in deze centra dan wordt gezegd en/of deze instellingen die voor iedereen zouden moeten openstaan, voeren een segregatiepolitiek ten overstaan van bepaalde politieke strekkingen. Fraai is dit niet.

Kristina Colen,
voorzitter Vlaams Belang afdeling Gent.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...