Elio Di Rupo bezoekt vrijdag Gent

Di Rupo vrijdag in Gent
Vlaams Belang en Voorpost protesteren tegen bezoek Di Rupo


Premier Elio Di Rupo bezoekt vrijdag Gent als eerste Vlaamse stad Gent uitgebreid. Dat is vernomen van een woordvoerder van de premier. Het geplande bezoek van 16 maart werd afgelast door de busramp in Zwitserland.

Het bezoek van Di Rupo start in het Stadsmuseum (STAM) in de Godshuizenlaan, maar de rest van het definitieve programma staat nog niet vast, aldus een woordvoerder. Halverwege maart zou de premier ook nog het Beroepenhuis, Volvo Cars Gent en de Stadsbrouwerij Gruut aandoen.

Het is niet de eerste keer dat Di Rupo als premier de taalgrens oversteekt, eerder was hij onder meer op het WK Veldrijden of de uitreiking De Gouden Schoen. Toch gaat het om het eerste uitgebreide terreinbezoek aan een Vlaamse stad.

Voorpost kondigt aan actie te voeren aan het STAM en ook Vlaams Belang laat weten zich daarop aan te sluiten. (DRM)/
Belga

————–

Di Rupo vrijdag in Gent

Premier Elio Di Rupo bezoekt deze vrijdag Gent. Het bezoek van Di Rupo was gepland voor vrijdag 17maart maar werd uitgesteld door het busdrama in Zwitserland.

Gent is de eerste Vlaamse stad die de premier uitgebreid bezoekt. Di Rupo zal vrijdag onder meer het Stam, stadsbrouwerij Gruut, het Beroepenhuis en Volvo Cars bezoeken. Tijdens zijn bezoek wordt Di Rupo vergezeld door het college van burgemeester en schepenen. Een escorte van de politie moet de verplaatsingen vlotter maken. Vlaams Belang kondigde al aan te zullen protesteren tegen de komst van Di Rupo. (bst)
Het Nieuwsblad, 28 maart 2012

————–

Vlaams Belang en Voorpost protesteren tegen bezoek Di Rupo

Naar aanleiding van de tragische busramp in Zwitserland werd het bezoek van Di Rupo van vrijdag 16 maart 2012 aan Gent uitgesteld. Vlaams Belang vernam dat het uitgestelde bezoek van Di Rupo aan Gent aanstaande vrijdag 30 maart zou plaatsvinden.

Omdat er bijzonder weinig tijd is om te mobiliseren, en wegens de moeilijke omstandigheden van het moment, heeft het Vlaams Belang beslist om geen eigen actie te organiseren maar aan te sluiten bij de actie die georganiseerd wordt door Voorpost.

Het Vlaams Belang roept militanten, mandatarissen en medewerkers op om te verzamelen om 13u15 op de hoek van de Bijlokekaai/Godshuizenlaan om deel te nemen aan de actie van Voorpost. Medewerkers en personeelsleden van het Vlaams Belang mogen op eigen initiatief tijdens hun werkuren aan deze actie deel nemen.
Gentblogt, 28 maart 2012

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...