Ecohuis in de koelkast

Ecohuis van prins Laurent niet voor morgen

Het is bijzonder stil rond het Ecohuis van prins Laurent, merkte Kristina Colen (Vlaams Belang) op tijdens het vragenuurtje voor de gemeenteraad. ‘Het initiatief zit in de wachtkamer’, reageerde schepen Christophe Peeters (VLD).

Vorig jaar kwam prins Laurent verschillende keren op bezoek in Gent. Hij was op zoek naar een geschikte locatie om een ecohuis op te starten. Dat is initiatief om duurzaam energiegebruik te promoten. De prins liet zijn oog vallen op het huis Bolle, een deel van het Hof van Ryhove in de Onderstraat. Over het ecohuis werd daarna echter niet meer gerept.

‘Het idee blijft lovenswaardig, maar we moeten garanties hebben dat het goed wordt uitgewerkt’, zegt Christophe Peeters. ‘Tot het zo ver is, hebben we het ecohuis op on hold gezet.’ Zeg maar: ‘in de wachtkamer’. (dih)
Het Nieuwsblad, regio GentEcohuis van prins Laurent niet voor morgen
Begin vorig jaar kondigden de stad Gent en prins Laurent aan dat in Gent een Ecohuis zou komen. VB-raadslid Kristina Colen vroeg tijdens de gemeenteraad hoe het daar nu mee zat. «Het idee is er nog steeds, maar we hebben garanties nodig dat het goed wordt uitgewerkt», antwoordde schepen Christophe Peeters van Facility Management (Open Vld). Een mogelijke locatie voor het Ecohuis is huis Bolle in het Hof van Ryhove in de Onderstraat. In het Ecohuis moet duurzaam energiegebruik gepromoot worden. (JCG)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi, 26 september 2008Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...