Decaluwe geeft antwoord na twee jaar

Francis Van den Eynde (VB) kreeg op de gemeenteraad van schepen Decaluwe antwoord op een vraag die hij op 23 oktober 2007 stelde aan de schepen. «Toen kreeg ik geen antwoord, dus stel ik ze nog maar eens in het vragenuurtje», klonk het laconiek. Van den Eynde merkte tijdens ‘The World Soundtrackaward’, een onderdeel van het Filmfestival, op dat er veel Engels werd gesproken, terwijl Nederlands de voorrang moet krijgen.

Decaluwe excuseerde zich voor het lange uitblijven van een antwoord, maar stelde dat de award een van de belangrijkste filmprijzen ter wereld is, met een internationale jury en internationale uitstraling en dat Engels dan de voor de hand liggende voertaal is. «Maar er werd heel veel Nederlands gesproken in de presentaties en het zal duidelijk zijn geweest dat Nederlands onze voertaal is. Het is geen groot incident.»

Van den Eynde was tevreden met het antwoord. «De schepen betert zijn leven, in mei 2008 stelde ik ook een vraag en daar kreeg ik onlangs al antwoord op.» (JCG)
Het Laatste Nieuws / Gent-Wetteren-Lochristi

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...