Daar is 2008!

Het nieuwe jaar is ondertussen van start gegaan, 2007 ligt achter ons. Normaal gezien wordt 2008 alvast een jaar zonder verkiezingen. Dat is ondertussen ook alweer een tijdje geleden. Hoewel, als we de bokkensprongen beschouwen die de traditionele partijen allemaal hebben genomen na de verkiezingen van 10 juni vorig jaar, dan belooft dit niet veel goeds voor 2008…

Door de langste regeringsvorming ooit zijn de traditionele politici er trouwens in geslaagd het vertrouwen in de politiek nog wat lager te laten zakken. Maar niet alleen in de traditionele politiek is het vertrouwen gezakt, de Gentenaar in het algemeen en de ondernemers in het bijzonder zien te toekomst immers niet al te rooskleurig. Voor iedereen stegen de kosten vorig jaar in Vlaanderen.

Brandstofprijzen, de prijzen voor levensmiddelen, noem maar op, alle prijzen schoten in 2007 de hoogte in. Berekeningen voor de eerste negen maanden van vorig jaar wezen bovendien uit dat de prijzen van de grondstoffen voor de voedingsindustrie liefst met 34 procent waren gestegen ten opzichte van dezelfde periode het jaar voordien. Ondertussen blijft de belastingsdruk in België één van de hoogste ter wereld en lijkt een regionalisering van de Personen- en Vennootschapsbelasting maar een verre droom te zijn. Nochtans zou dit Vlaanderen de juiste instrumenten in handen geven om deze belastingsdruk eindelijk eens aan te pakken!

Ondertussen zorgen de hoge belastingsdruk en vooral de hoge loonlasten ervoor dat bedrijven ofwel uitwijken naar lage loonlanden, ofwel aan afslanken denken. Als we zien dat een bedrijf zoals Volvo in Gent de laatste maanden signalen uitzendt die bezwaarlijk hoopgevend te noemen zijn, dan houd ik mijn hart vast. Het is alvast een teken aan de wand.

Toch moeten we proberen de toekomst hoopvol tegemoet te zien. Het Vlaams Belang gelooft er alvast in en wil door een krachtige oppositie, ook in Gent, wegen op het beleid. Het verleden heeft alvast uitgewezen dat dit resultaat kan hebben. De toekomst zal bovendien aantonen dat dit nodig is. Wij zijn er alvast klaar voor en namens het Vlaams Belang Koepel Gent wil ik jullie alvast het allerbeste toewensen voor 2008!

Johan Deckmyn

Johan Deckmyn

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...