Café Flandrien: nabeschouwing

De aankomst van de Ronde van Frankrijk in Gent ligt nu al enkele dagen achter de rug.

Het Vlaams Belang maakte van de gelegenheid gebruik om een vierdaagse te organiseren met als bedoeling eens op een andere manier in contact te komen met onze leden, militanten en sympathisanten. Tijdens deze vierdaagse was het een komen en gaan van heel wat mensen in ons regionaal secretariaat, waar op het terras een heus “Café Flandrien” was opgezet. Elk uur van de dag zaten steeds tientallen mensen gezellig een pintje te drinken met elkaar. Dat was dan ook de bedoeling.

De boog moet niet altijd gespannen staan en na twee verkiezingscampagnes binnen één jaar was een ontspannende ontmoeting met leden en sympathisanten een leuke afwisseling.

De apotheose was natuurlijk de aankomst zelf van de Ronde van Frankrijk op maandag 9 juli in Gent, met ons regionaal secretariaat pal in de aankomstzone. Deze kans lieten we dus niet aan ons voorbij gaan en het Vlaams Belang Koepel Gent sloot op maandag haar vierdaagse dan ook af met een barbecue, waar meer dan 70 eters op afkwamen. Meer eters konden we jammer genoeg niet ontvangen, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de honderden mensen die we over de vloer kregen. De drempel van ons regionaal secretariaat heeft nog nooit zo laag gelegen.

Ook op zaterdag 7 en zondag 8 juli kwamen er trouwens heel wat buurtbewoners een bezoekje brengen aan ons Café Flandrien. Sommigen kwamen er een praatje slaan. Anderen kwamen Vlaamse leeuwenvlaggen kopen, VL-zelfklevers meenemen, enz… Er werden trouwens tientallen Vlaamse leeuwenvlaggen verkocht.

Al bij al kunnen we dus spreken van een erg succesvol initiatief dat voor herhaling vatbaar is. Mét of zonder Tour…

Johan Deckmyn
Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...