Borreputsteeg gaat tegen de vlakte

De verwaarloosde huizen in de Borreputsteeg worden waarschijnlijk begin volgend jaar afgebroken. De provincie, die eigenaar is van de huizen, heeft daarvoor een sloopvergunning aangevraagd. Dat antwoordde gedeputeerde Peter Hertog (SP.A) op een vraag van provincieraadslid Tanguy Veys (Vlaams Belang).

In 2007 betaalde de provincie een leegstandsheffing van maar liefst 26.730euro voor zijn zes verwaarloosde panden in de Borreputsteeg. De provincie kocht de huizen al aan in 1972 met het oog op een mogelijke uitbreiding van zijn administratieve gebouwen in de Gouvernementstraat, maar deed er al die tijd niets mee. Voor volgend jaar riskeert de provincie een nog veel hogere boete te moeten betalen.

De stad Gent voert in 2009 een nieuwe belasting in op leegstand en verkrotting. Per pand zal de eigenaar een flinke som moeten betalen en dat bedrag wordt elk jaar hoger. Zover wil de provincie het echter niet laten komen. ‘We hebben een sloopvergunning aangevraagd voor de huizen in de Borreputsteeg’, zegt Peter Hertog. ‘Als we voor februari met de afbraak beginnen, ontsnappen we aan de heffing.’ (dih)
Het Nieuwsblad / Regio Gent

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...