BIVV sluit Vlaams Belang uit in opdracht van Landuyt

Maandag 12 maart organiseert het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) in opdracht van de regering een Staten-Generaal van de Verkeersveiligheid.

In het kader van deze Staten-Generaal werd een behoorlijk aantal hoorzittingen georganiseerd in de Kamercommissie voor Infrastructuur, voorgezeten door volksvertegenwoordiger Francis Van den Eynde. Ook Vlaams Belang-volksvertegenwoordiger Jan Mortelmans speelde hierin een actieve rol.

Een goede maand geleden ontving Francis Van den Eynde als commissievoorzitter een e-mailbericht van het BIVV dat hij 12 maart 2007 mocht agenderen en een officiële uitnodiging mocht verwachten.

Toen hij gisteren nog steeds geen uitnodiging had gekregen stak hij zijn licht op bij de organisatie. Daaruit bleek dat in de namiddag (15.00u) een debat wordt georganiseerd in aanwezigheid van ‘de vertegenwoordigers van de politieke partijen’. Zelfs een gemeenteraadslid van Groen!, een partij die niet vertegenwoordigd is in het federale parlement, mag aan het debat deelnemen.

Tot zijn verbazing moest Francis Van den Eynde vaststellen dat er geen Vlaams Belang-politicus aan het debat mag deelnemen. Dat werd binnen het BIVV bevestigd, meer zelfs, het is op last van minister van Mobiliteit Renaat Landuyt zelve dat het Vlaams Belang niet wordt uitgenodigd.

De minister laat het cordon sanitaire ook door federale instellingen, die politiek neutraal geacht worden, toepassen. Het Vlaams Belang protesteert met klem tegen deze gang van zaken. Francis Van den Eynde zal maandag niet nalaten zijn protest te laten weerklinken en hij zal ter plaatse een open brief verspreiden.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...