Beslissing over leegstaande provinciale panden valt in april

Nog geen duidelijkheid over ex-kraakpand

Over twee maanden gaat de deputatie beslissen wat er met de leegstaande panden op de hoek van de Borreputsteeg en de Gouvernementstraat moet gebeuren: renoveren of verkopen.

Gent De gebouwen werden onlangs gekraakt. “Ze vormen al jaren een schandvlek in het stadscentrum”, fulmineerde VB-fractieleider Tanguy Veys in de provincieraad. “Ze zijn aangekocht in 1972 en sindsdien is er niets zinnigs mee gebeurd. In 2001 is er een masterplan uitgewerkt, maar daarvan is niks in huis gekomen. Dit wanbeleid heeft de Oost-Vlaamse belastingbetaler al bijna 70.000 euro belasting op leegstand gekost.”

“Op korte termijn gaan we maatregelen nemen om de belasting op leegstand te ontlopen. Zo gaan we in de panden archief- en magazijnruimte inrichten”, antwoordde gedeputeerde voor Patrimonium Peter Hertog (sp.a). “Over twee maanden gaan we beslissen wat we met de gebouwen gaan aanvangen. We zijn aan het kijken of we die extra ruimte nodig hebben. Renovatie tot kantoorruimte kost immers al vlug 3 miljoen euro. Anders wordt het verkopen.” HDR
Publicatie: Gazet van Antwerpen / WaaslandNog geen duidelijkheid over ex-kraakpand
Gent De deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen weet nog niet precies wat ze zal aanvangen met de leegstaande panden in de Gouvernementstraat en de Borreputsteeg in Gent.

Dat blijkt uit een antwoord van gedeputeerde Peter Hertog op een vraag van Vlaams Belang-provincieraadslid Tanguy Veys.

Onlangs nog zette een Gentse vrederechter een bende krakers uit één van de panden. Uit cijfers van de provincie blijkt dat er al jaren een zware heffing op leegstand betaald wordt voor de panden. «Als we die gebouwen zelf gaan gebruiken, gaan we ze eerst inrichten als stockageruimte», reageert Peter Hertog. «Op die manier vermijden we de heffing op leegstand. De krakers zijn er onlangs uit gezet. Nu gaan we bekijken of we de gebouwen zelf kunnen gebruiken. Is dat niet het geval, dan gaan we ze verkopen. Gezien de ligging moeten er genoeg gegadigden zijn.» (LKI)
Publicatie: Het Laatste Nieuws / Gent-Wetteren-LochristiGent-Eeklo-Deinze Auteur: LAURENS VERBEKE KINDT

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...