Belang dumpt sluikafval voor stadhuis

Enkele mandatarissen van het Vlaams Belang dumpten gisterenmiddag een hoop sluikafval voor de trappen van het Gentse stadhuis.

«We klagen al langer sluikstorten in de Wondelgemse Meersen en omgeving aan. Dit alles vonden we na een uurtje zoeken», zegt voorzitter Johan Deckmyn van Vlaams Belang. Op de stoep lagen enkele kapotte toiletten, televisies, een koelkast, autobanden en andere troep. «We eisen een daling van de prijs van vuilniszakken, een herziening van éénmaal per jaar gratis ophaling van grof huisvuil en de oprichting van sluikstortteams met politionele bevoegdheid», klonk het.

De VB-mandatarissen gaven hun grieven af aan milieuschepen Tom Balthazar. «We weten dat daar meer toezicht nodig is. In de komende maanden worden duidelijke repressieve maatregelen genomen en komen er 25 nieuwe aanwervingen bij IVAGO en extra gemeenschapswachten om sancties uit te schrijven. We zijn er mee bezig en gaan verder gaan zoals we nu bezig zijn», liet schepen Balthazar de mandatarissen weten. (JCG)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...