Begroting provincie krijgt een onvoldoende van oppositie

De begroting 2008 die het Oost-Vlaamse provinciebestuur indiende kreeg in de provincieraad een onvoldoende van oppositiepartijen Vlaams Belang en Groen!

Het Vlaams Belang valt vooral over de loodzware belastingdruk. “De indexaanpassing is een verkapte belastingverhoging, die voor 4 miljoen euro extra inkomsten zorgt”, aldus fractieleider Tanguy Veys. “En dat terwijl uit cijfers van de Vereniging van Vlaamse provincies blijkt dat Oost-Vlaanderen in 2007 al het grootste bedrag via de algemene provinciebelasting binnenrijfde: 32,7 miljoen.”

Volgens het VB is er voldoende budgettaire ruimte om de fiscale druk te verlichten. “Een vrijstelling van de provinciale bedrijfsbelasting voor startende bedrijven gedurende de eerste drie jaren moet zeker kunnen.”

Niet sociaal

“Gewogen en te licht bevonden”, serveerde Jan Fiers van Groen! de begroting 2008 af. “Deze begroting voldoet niet: ze is niet sociaal, niet duurzaam en niet coherent. Ruimte voor nieuw beleid is er niet. Aan de inkomstenzijde verkiest de provincie nog steeds om vooral de inkomens te belasten en in veel mindere mate de vermogens. Zodat het uiteindelijk weer de zwakkeren zijn die het gelag moeten betalen.” HDR
Gazet van Antwerpen / Waasland

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...