Bedankt kiezers!

Het waren verrassende verkiezingen. De kiezer heeft de kaarten anders geschud dan verwacht. Kunnen we daar blij om zijn?

Ja, want zowel landelijk als in Gent heeft de kiezer de Paarse coalitie wandelen gestuurd en duidelijk rechts gestemd. Ook in Gent, bakermat van Paars, bleek dit overduidelijk. De liberalen en socialisten haalden zondag nog 45,90% van de stemmen, 24,72% voor Open VLD en 21,18% voor SPa. Bij de gemeenteraadsverkiezingen haalden ze samen bijna 53% en vielen de Paarse partijen elkaar in de armen. Het kan verkeren… Dat de Lijst Dedecker daarbij scoorde (4,96% in Gent) was onverwacht, maar verstevigt rechts.

Het Vlaams Belang kon in Gent standhouden, waarvoor we onze kiezers oprecht bedanken! De enthousiaste opkomst van meer dan 100 sympathisanten op de verkiezingsavond bewees trouwens dat ze er nu meer dan ooit in geloven. Die avond – voor het eerst door VB Koepel Gent in Wondelgem georganiseerd – bleek een schot in de roos te zijn.

En Koepel Gent gaat verder: op vrijdag 15 juni komt volksvertegenwoordiger Guy D’Haeseleer naar de Vrijdagsmarkt om de Gentse kiezers van het Vlaams Belang persoonlijk te bedanken. Het moet gezegd, Guy heeft het, als nieuw provinciaal boegbeeld in Oost-Vlaanderen, allesbehalve slecht gedaan!

En het Vlaams Belang heeft in Gent nog meer op stapel staan de komende weken: binnenkort passeert de Ronde van Frankrijk immers in Gent en ook voor het Vlaams Belang kan dit niet ongemerkt voorbijgaan! We houden jullie op de hoogte.

De verkiezingen liggen achter ons. Bij deze wil ik tenslotte al onze militanten, leden en sympathisanten bedanken voor hun inzet tijdens de verkiezingen. Uiteraard ook een woordje van dank voor de inzet van onze Gentse kandidaten. In de eerste plaats voor volksvertegenwoordiger Francis Van den Eynde, die bewust in het kader van de verjonging een stapje opzij had gezet, en vanop de derde plaats in Gent zelf een mooi resultaat (3e plaats Kamer, in Gent 3.793 en in Oost-Vlaanderen 14.238 stemmen) laat optekenen. Ook Ortwin Depoortere (7e plaats Kamer, in Gent 994 en in O-VL 6.366 stemmen), Gabi De Boever (17e plaats Kamer, in Gent 723 en in O-VL 4.901 stemmen) en Kristina Colen (6e opvolger Senaat, in Gent 531, in O-VL 3.813 en nationaal 18.701 stemmen) werden voor hun inzet in Gent beloond met een mooi aantal voorkeurstemmen.

Johan Deckmyn
Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...