Bedankt kiezers!

De kiezers bedanken na een minder goeie stembusslag heeft altijd wel iets moeilijks. Toch ben ik bijzonder trots op de campagne die we de maanden en weken voor 7 juni hebben gevoerd. Vele militanten, leden en sympathisanten hebben zich ingezet voor het Vlaams Belang en zij verdienen meer dan ooit een hartelijke dank.

We hebben ondanks deze inzet geen goed resultaat neergezet. Het Vlaams Belang verliest de bonus die het in 2004 had gehaald. Het ligt voor de hand dat dit vooral te wijten is aan de verkaveling van het politieke landschap ter rechterzijde. Diegenen die het Vlaams Belang op voorhand hadden afgeschreven, komen echter andermaal bedrogen uit. Het Vlaams Belang blijft de tweede grootste partij van Vlaanderen, groter dan VLD en SP.A.

De inzet van onze militanten heeft dus geloond. Verliezen is niet leuk, maar we zijn eindelijk verlost van de mythische 24 procent van 2004. De score die het Vlaams Belang op 7 juni heeft neergezet wordt het nieuwe ijkpunt voor toekomstige verkiezingsoverwinningen, daar ben ik van overtuigd.

Nu wordt het dus kijken naar de toekomst en de volgende campagne voorbereiden. Nu het duidelijk wordt dat de N-VA samen met CD&V en SPa in een nieuwe Vlaamse regering stapt, ligt onze taak vooral in het opvolgen van de Vlaamse verwachtingen die zeker de N-VA heeft geschapen.

Het Vlaams Belang zal als Vlaamse waakhond er nauw op moeten toezien of de nieuwe Vlaamse regering effectief de belangen van de Vlamingen zal dienen. Wij betwijfelen dit alvast… We weten ondertussen al goed genoeg hoe de Belgische poppenkast in elkaar zit, jammer genoeg…

Het Vlaams Belang blijft dus – ook in Gent – strijdbaar en wil in het bijzonder alle kiezers, militanten, leden en sympathisanten danken voor hun steun!

Johan Deckmyn
Vlaams parlementslid
Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent

Johan Deckmyn

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...