Anciaux vordert subsidies fuifboot Basilea terug

Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux vordert de subsidies terug die de Vlaamse gemeenschap toekende aan de muziek- en jeugdcentrum Basilea. Dat moet blijken uit een antwoord van Anciaux op een schriftelijke vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn (Vlaams Belang).

Het zeventig jaar oude passagiersschip Basilea belandde in 1996 in Gent. Al gauw werden plannen gesmeed om er een drijvend muziek- en jeugdcentrum van te maken. De Basilea raakte tot op heden niet afgewerkt.

Op vraag van minister Anciaux investeerde de Vlaamse Gemeenschap in het project. Anciaux antwoordde op de vraag van Deckmyn dat er in 2000 een investeringssubsidie van 17 miljoen frank (421.418,99 euro) vastgelegd werd voor de vzw Vaarwater voor de infrastructuurwerken aan het Jeugdcentrum Basilea.

In 2002 werd vervolgens een bijkomende subsidie vastgelegd van 124.000 euro, zo moet blijken uit het antwoord van Anciaux. In totaal legde de Vlaamse Gemeenschap dus 545.418,99 euro vast voor dit project, zegt Deckmyn.

Aangezien dit geld nu verkeerd geïnvesteerd blijkt te zijn, vroeg
Deckmyn of de Vlaamse regering het geld ging terugvorderen. Anciaux antwoordde daar volgens Deckmyn bevestigend op.

De woordvoerster van Anciaux kon het bericht maandagavond nog niet bevestigen. TVP
BRUSSEL 19/11 (BELGA)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...