Allochtone kiezers bezorgden sp.a en Groen! de overwinning in Gent

Uit een eerste analyse van de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen in Gent blijkt overduidelijk dat de overwinning van de linkse partijen vnl. aan de allochtone kiezers te danken is.

De snelbelgwet draagt nu haar politieke vruchten. Dit is niet alleen te merken aan de meer dan verdriedubbeling van het aantal allochtone verkozenen (4 sp.a, 2 Groen! en 1 VLD) maar ook aan het zeer grote aantal voorkeurstemmen die allochtone kandidaten op de sp.a-lijst (26%) en de lijst Groen! (29.6%) behaalden. Het gevolg hiervan is dat bv. Fatmah Pehlivan op de sp.a-lijst met haar 4756 voorkeurstemmen de socialistische kopstukken Karin Temmerman, Martine De Regge, Rudy Coddens, Tom Balthazar en Marina Hoornaert achter zich liet.

Sp.a-coryfee Dany Vandenbossche heeft zelf zijn zetel aan een Turkse kandidaat verloren. Het is opvallend dat partijen die zich principieel steeds internationaal opstellen en geen enkele belangstelling tonen voor de verdediging van de eigen identiteit nu plots hun overwinning aan het etnisch stemmen van de migrantengemeenschap van Gent te danken hebben.

De softe en zgn. constructieve oppositie van de CD&V heeft deze partij weinig baat bijgebracht. Tenslotte dit nog, zij eindigden als vijfde. Het Vlaams Belang dat min of meer status quo bleef (twee gemeenteraadszetels verloren maar één provincieraadszetel bijgewonnen), blijft de grootste oppositiepartij en zal zich er in de gemeenteraad ook naar gedragen.

Hoogachtend,

Francis Van den Eynde,
fractievoorzitter Vlaams Belang in de Gentse gemeenteraad

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...