Aanwezigheidsproblemen van de meerderheid op de gemeenteraadzitting van februari

Zoals geweten stellen er zich voor het paars stadsbestuur in Gent ernstige problemen n.a.v. de eerstkomende zitting van de gemeenteraad. Dit heeft alles te maken met de zeer krappe meerderheid waarop dit stadsbestuur stoelt: 26 tegenover 25.

Het was al zo dat de gemeenteraadszitting die normaal op dinsdag 21 februari moest doorgaan naar woensdag 22 uitgesteld werd omdat VLD-gemeenteraadslid Koen Crucke op dinsdag moet optreden in de operette “De lustige weduwe” van Franz Lehar. Ten gevolge van de hospitalisatie van VLD-gemeentraadslid mevrouw Uyttendaele komt nu echter ook de meerderheid op de naar woensdag uitgestelde gemeenteraadszitting in het gedrang. Voor zover als nodig wens ik hier te benadrukken dat in tegenstelling met sommige geruchten het Vlaams Belang, de grootste oppositiepartij, er niet aan denkt en ook nooit aan gedacht heeft de meerderheid te depanneren.

Het is immers deze meerderheid die in naam van het zgn. Cordon Sanitaire het nodig vond het Vlaams Belang geen enkel commissievoorzitterschap toe te kennen in tegenstelling met bijvoorbeeld de partij Groen! die nochtans ei zo na 3 keer minder gemeenteraadsleden heeft. Maar bovendien is het ook deze meerderheid die met de toepassing van enkele trucjes van bedenkelijk allooi het Vlaams Belang uit het Bureau van het OCMW heeft geweerd.

Ter herinnering: om dit te kunnen doen hebben de traditionele partijen eerst de hoogbejaarde moeder van Vera Dua in het OCMW laten aanstellen om ze onmiddellijk daarna te laten ontslag nemen zodat haar plaatsvervanger kon zetelen.

Vanzelfsprekend wenst onze fractie mevrouw Uyttendaele een prompte genezing toe.

Namens de Vlaams Belang-fractie
Fractievoorzitter Francis Van den Eynde

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...